dilluns, 16 de gener del 2017

PUIGDEMONT, JUNQUERES I ROMEVA A BRUSSEL.LES EL DIA 24.

La possible aprovació dels pressupostos de la Generalitat catalana (esperem que sigui la darrera de la Catalunya autonòmica) sembla la noticia de la setmana. Ens sembla bé. Però no podem oblidar altres noticies de l'àmbit de la política catalana que poden tenir certa importància i difussió exterior de la qual anem una mica mancats: el 24 de gener el President Puigdemont, i els Consellers Junqueras i Romeva faran una conferència sobre el referèndum a Brussel.les.
Cal fer actes exteriors amb explicacions clares i missatges sense ambigüitats. Malgrat els comentaris del Ministre espanyol d' Exteriors.

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis, ha dit que plantaria cara a qualsevol intent de justificar el referèndum català a Brussel·les. Es referia a la conferència que faran el dia 24 al Parlament Europeu el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva. Dastis ha avançat que el govern espanyol hi respondria explicant quin és l’ordre jurídic a Espanya: ‘Plantarem cara a qualsevol intent de justificar una cosa que des del punt de vista jurídic no és justificable’, ha dit. Tanmateix, no ha especificat on ni com preveu fer pública aquesta resposta.

Puigdemont, Junqueras i Romeva aniran a Brussel·les el 24 de gener per pronunciar una conferència sobre el referèndum. Hi explicaran que hi ha una majoria al Parlament de Catalunya que vol pactar amb l’estat espanyol una consulta vinculant, que el govern espanyol no vol negociar-la i que tenen intenció de fer-la igualment. Així mateix, donaran  un missatge de confiança a la UE, tot remarcant la vocació europeista de Catalunya. A més de la premsa internacional, s’hi espera la presència de diplomàtics i d’eurodiputats.