dilluns, 20 de febrer del 2017

Catalunya- Espanya: 3 noticies d' avui i una sola realitat.

Finalment, sembla que ens estem situant en un punt de realitat, i deixem la virtualitat.
De diàleg no n´hi ha cap, fa dies ja es va acabar la campanya espanyola de fer creure que ells volien diàleg. Però les mentides tenen curta durada.
De seguida ja va començar la segona campanya que tenien a la reserva: l´ofensiva judicial, acompanyada de la "guerra mediàtica". És a dir, el Govern espanyol li diu a un mitjà de comunicació espanyol (gairebé sempre el mateix) que distribueixi una informació manipuladora i de seguida els altres mitjans repeteixen el  missatge. Que no sigui veritat poc importa, el que importa és atacar Catalunya i crear confusió i por.
Les tres noticies d' avui que us posem a continuació diuen molt del tarannà espanyol, però també de la tàctica: atac i al mateix temps visites a Catalunya per a reunir-se amb l' empresariat.

La Guàrdia Civil humilia un ciutadà cors. Un ciutadà cors ha denunciat un cas d’humiliació de la Guàrdia Civil a l’aeroport del Prat, pel fet d’haver portat en l’equipatge de mà un ordinador portàtil amb un adhesiu d’una estelada. Tant l’afectat, Claude Lefebvre, com la seva parella, Roser Farràs, s’han posat en contacte amb VilaWeb per explicar els fets, que van passar dijous a migdia. Lefebvre tornava a la ciutat corsa de Calvi després d’haver passat tres mesos a Catalunya amb la seva parella; havia d’agafar el vol de Vueling que sortia de la T-1 a les 12.45 amb destinació a Marsella, des d’on volia fer escala per anar cap a Calvi. I va anar de ben poc que no perdé el vol. Us ho expliquem ací.
Les amenaces de Cebrián. ‘L’article 155. Suspens el govern de la Generalitat. El president de la Generalitat. La presidenta del parlament. Un, dos, tres càrrecs públics. Els qui hagin convocat el referèndum. Acabats. Ocupes el poder tu.’ Aquesta és la proposta del president del Grup Prisa, Juan Luis Cebrián, si el govern català convoca el referèndum sense el beneplàcit de Madrid. Ho ha dit en unaentrevista al diari El Mundo feta per l’ex-diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, que va cridar l’atenció fa poc perquè va assistir al judici a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. Totes les perles de Cebrián ací.
Robert Masih (ERC) denuncia insults racistes. Robert Masih, el senador d’ERC que substitueix l’ex-jutge Santi Vidal, s’ha estrenat davant la premsa denunciant una allau d’insults racistes i xenòfobs. Després de prendre possessió de l’escó a la cambra alta, les xarxes l’han començat a atacar pel seu origen indi i també pel fet de ser independentista català. Llegiu-ne la informació ací.