dilluns, 27 d’abril del 2020

LA UNILATERALITAT, L' ÚNICA VIA.

Aquesta setmana passada Jordi Miró (direcció d' Estat Català) va publicar aquest article a Racó Català, la unilateralitat com a via.

LA UNILATERALITAT, L' ÚNICA VIA.

Aquesta crisi que estem patint amb el Coronavirus ens porta un altre cop al lloc de sortida. Els catalans no tenim cap possibilitat de futur dintre del Regne d’Espanya, estem totalment menyspreats com si fóssim ciutadans de segona, les nostres institucions autonòmiques queda palès que no serveixen per res, no són altra cosa que titelles davant les autoritats de l’estat. On és aquesta voluntat descentralitzadora del PSOE? On han quedat els cants de sirena d’entomar el problema polític català, les taules de diàleg i la resta de promeses als partits catalans? La realitat ha sigut que ens han aplicat un altre cop l’article 155, amb una recentralització total i deixant Catalunya sense capacitat de reacció davant la crisi sanitària. Hem vist com han arribat a extrems amb anuncis que tenen tota una intencionalitat política com la campanya #estevirus lo paramos unidos o a una situació de militarització de les compareixences mediàtiques, que enlloc d’una crisi sanitària sembla més un cop d’estat.
La sortida d’aquesta crisi sanitària serà llarga i dura, i molt més a l’estat espanyol, per les negligències del govern espanyol des de primera hora amb la negativa de tancar Madrid o bloquejar les possibles accions paliadores i preventives que havien començat a fer a Catalunya, com tancar Igualada i la Conca d'Òdena.
Els catalans no podem permetre que es deixin morir els nostres familiars, especialment la gent gran, per la negligència i responsabilitat d’un mal govern, d’una colla d’ineptes i inútils.
És evident que la pandèmia és mundial i toca a tots els països del món, però també ha quedat demostrat que en els països que han posat en marxa un confinament total al primer moment i han fet el test de forma massiva, el nombre de morts ha sigut molt més baix.
 A més de les mortaldats que ha produït la pandèmia, ara, quan s’aixequi el confinament, caldrà veure l’impacte econòmic que tindrà, serà una situació dramàtica sense precedents  a la història contemporània i portarà milions de persones a l’atur, amb una Europa totalment desapareguda durant la crisi i també  mostrant la seva cara més insolidària.
Si Espanya era un estat en total fallida amb un deute superior al PIB, ara serà del tot inviable que pugui mantindre el sistema de pensions i també pagar el deute existent més els multimilionaris deutes futurs 
Catalunya no pot continuar sent el sac de cops d’aquest estat caduc, la majoria del poble català ha expressat, l’1-O i a les diferents eleccions, que vota majoritàriament per la independència de Catalunya.
Amb Espanya no tenim sortida, la independència és l'únic camí i la unilateralitat l'única via.