dimecres, 12 de desembre del 2007

Contra l' agressió al Poble Kurd

MANIFEST D´ESTAT CATALÀ DE SUPORT AL POBLE DEL KURDISTAN.
El poble kurd continua, després de molts anys, amb el seu territori repartit entre els estats veïns: Turquia, Iran, Iraq i Síria. La totalitat del seu territori l´han convertit en la nació sense estat més gran del món.
Representants kurds van ser presents en la Primera Conferència Mediterrània de Nacions sense Estat que es va realitzar a Barcelona, el novembre del 2005, i van fer propostes de futur, propostes de país i propostes democràtiques que passaven per l´alliberament del seu poble i pel reconeixement del dret d´autodeterminació.
La resposta va ser el tancament de mitjans de comunicació en llengua kurda, la persecució de representants democràticament elegits i la repressió per part de l´estat veí que té ocupat més territori kurd: TURQUIA.
Han passat dos anys i la situació ha empitjorat, el Govern turc (membre de l´OTAN) ha demanat el vist-i-plau al Govern dels Estats Units per iniciar una ofensiva militar contra els territoris del Kurdistan del Sud (actualment dins de l´Estat iraquià) i aquesta ofensiva s´ha iniciat sense que cap país del món hagi dit res en contra.
ESTAT CATALÀ denuncia que se segueix amb la mateixa excusa invariable “la lluita contra el terrorisme”, en aquest cas contra el PKK que el Govern turc va aconseguir posar a la llista internacional d´organitzacions “terroristes”amb el suport d´Estats Units. Aquest concepte tant repetitiu i necessari per als imperis mundials dóna la possibilitat al Govern turc de reprimir, perseguir, vulnerar els drets humans del poble kurd tant individuals com col.lectius, empresonar, executar possibles activistes, torturar, cremar i evacuar poblats kurds i quan cal proclamar un “estat d´excepció” en territori kurd, tot això amb total impunitat i sota el paraigua de la “lluita contra el terrorisme”.
ESTAT CATALÀ expressa el seu ple suport a la CAMPANYA CATALANA EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE KURD, Plataforma unitària que ha convocat mobilitzacions solidàries i que treballa en el suport al poble kurd.
ESTAT CATALÀ demana l’adhesió d´entitats, organitzacions. col.lectius, sindicats i partits a aquesta Plataforma unitària per aturar les accions armades de l´Exèrcit turc contra la població i els moviments armats al Kurdistan del Sud.
ESTAT CATALÀ denuncia la política exterior hipòcrita dels Estats Units (només estan utilitzant als kurds quan convé als seus interessos) i de la Unió Europea (que manté les relacions comercials i polítiques preferencials amb aquest govern turc genocida).
ESTAT CATALÀ DEMANA LA RESOLUCIÓ POLÍTICA DEL CONFLICTE I L´ACCEPTACIÓ DEL DRET D´AUTODETERMINACIÓ DEL KURDISTAN .
ESTAT CATALÀ DEMANA L´ACCEPTACIÓ DELS DIRIGENTS I ELECTES KURDS COM A INTERLOCUTORS EN LES NEGOCIACIONS I LA NO CRIMINALITZACIÓ DEL POBLE KURD NI DELS SEUS REPRESENTANTS.
ESTAT CATALÀ DEMANA QUE EL KURDISTAN DEIXI DE SER UNA PEÇA MÉS EN EL TRENCACLOSQUES DE L´ORIENT MITJÀ I QUE NO SIGUI UTILITZAT A CONVENIÈNCIA DELS ESTATS UNITS, DE TURQUIA O DE LA U.E.
ESTAT CATALÀ DEMANA ADHESIONS PER A LA CAMPANYA PER PRESSIONAR A LES NOSTRES INSTITUCIONS EN AQUEST SENTIT I ACONSEGUIR LA LLIBERTAT DEL POBLE KURD.
Per informació sobre la campanya podeu entrar a http://poblekurd.blogspot.com
















Concentració al consulat turc contra la repressió al poble kurd

(Nota de premsa de la Campanya Catalana en solidaritat amb el Poble Kurd)
Una vintena de persones s'han concentrat dijous 29 de novembre davant del consulat turc per tal de presentar la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd, que és una iniciativa conjunta d'una dotzena d'entitats catalanes i la Plataforma Aturem la Guerra. Els concentrats han denunciat la situació de repressió que pateix el poble kurd des de fa decennis i han alertat de la decisió presa pel Parlament de la República de Turquia de llençar una operació militar al Kurdistan del Sud (Nord de l'Iraq), amb l'objectiu de perseguir la resistència kurda del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). La convocatòria ha servit per donar a conèixer l'acte públic convocat per la Campanya per la proper dissabte 15 de desembre també a Barcelona.
Fins a sis furgonetes de les unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra protegien la seu del consulat turc a Barcelona.
La Campanya Catalana en Solidaritat amb el Poble Kurd va néixer a principis de novembre de la necessitat d'una sèrie d'organitzacions, entitats i persones d'organitzar una resposta solidària amb el poble kurd davant de les vies militars i repressives de Turquia, a favor de la pau i la democràcia, i per la llibertat del poble kurd.
PROPERA CONVOCATÒRIA: dissabte 15 de desembre a les 5 de la tarda: Acte públic de denúncia de la repressió del govern turc contra el poble kurd
ENTITATS ADHERIDES A LA CAMPANYA:
Endavant (OSAN)
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)
Maulets
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Comitè Català de Solidaritat Internacionalista (CCSI)
Estat Català
Col·lectiu A les Trinxeres (Ponent)
Associació Cultural La Fornal (Vilafranca)
Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans
Centre d'Informació i Recerca sobre el Kurdistan (CIRK), Justícia i Pau.
Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions-CIEMEN
EUiA (Esquerra Unida i Alternativa)
CUP Molins de Rei
--->