diumenge, 16 de desembre del 2007

Protestes contra l'acte nazi a la Llibreria Europa de Barcelona

ESTAT CATALÀ DENUNCIA LA DIFUSSIÓ D´IDEOLOGIA RACISTA I NEONAZI DES DE LA LLIBRERIA EUROPA.

ESTAT CATALÀ denúncia la situació que es va donant a Barcelona aquests darrers anys. Mitjançant la llibreria Europa, de la capital catalana, s´editen, difonen i es fan xerrades d´ideologia ultra, racista, neofexista o antisemita.
Aquest darrer any hem pogut veure per Barcelona, invitats a fer xerades a la llibreria Europa, escriptors com David Duke o David Irving.

ESTAT CATALÀ dóna suport a les entitats, organitzacions i col.lectius que han mantingut una actitut ferma de rebuig a aquestes xerrades a la llibrería Europa situada al barri de Gràcia de Barcelona. Al mateix temps recordem que David Duke és un conegut neonazi nord-americà i que alguns dels seus llibres han estat traduïts al castellà per l´editorial Ediciones Ojeda, propietat del mateix propietari de la llibrería Europa, Pedro Varela. David Duke, quan vé a Barcelona aprofita per fer xerrades també per Espanya, convidat per l´extrema dreta espanyola: Democracia Nacional i Alianza Nacional i allà on va Duke defensa les seves teories sobre la supremacía de la raça blanca i nega el genocidi contra els jueus.

ESTAT CATALÀ també recorda, com ha sortir publicat en alguns mitjans, que l´altre escriptor convidat per la llibreria aquest darrer mes ha estat David Irving, escriptor anglès proper al partit neonazi BNP (Partit Nacional Britànic), algunes de les seves obres també han estat editades i traduides per Pedro Varela i la seva editorial. Irving questiona l´existència dels camps de concentració i les xifres de l´extermini.

ESTAT CATALÀ, també recorda que la llibreria Europa i Varela recullen signatures i fan actes per donar suport a l´austriac Gerd Honsik que nega l´existència de les cambres de gas i que ha publicat diversos articles en revistes d´orientació neonazi com Sieg o Halt.

ESTAT CATALÀ demana el cessament de la impunitat que té la Llibreria Europa, aquesta llibreria és una peça clau per a l´edició i traducció d´autors revisionistes i neonazis. Gràcies a ella autors com Irving, Faurisson, Honsik o Duke es distribueixen pels Països Catalans i per Espanya amb total impunitat. Malgrat que alguns d´ells estan requerits per la justicia dels seus països i alguns han complert penes de presó, com el cas d´Irving o de Honsik.
Això fa que en alguns àmbits es parli d´un veritable santuari espanyol per a neonazis.

ESTAT CATALÀ demana unitat de l´esquerra independentista per aconseguir que la capital catalana no sigui cap santuari neonazi. Cal prioritzar aquest objectiu pel context on ens movem: per una part a nivell estatal es dóna corda als autors revisionistes que justifiquen el feixisme franquista i per l´altra dels 8.000 joves que integren grups neonazis espanyolistes, 4.000 d´ells estan fitxats a Catalunya i la pujada al País Valencià ha estat prou forta per tenir-la en compte.

CAL PRORITZAR EL REBUIG A LA IMPLANTACIÓ DEL FEIXISME.
CAL ERRADICAR ELS MOVIMENTS NEONAZIS DELS PAÏSOS CATALANS.
CAL TANCAR LA LLIBRERIA EUROPA I LA SEVA EDITORIAL
CAL FER FRONT AL REVISIONISME I LA MANIPULACIÓ HISTÒRICA QUE FOMENTEN ALGUNS MITANS DE COMUNICACIÓ I PARTITS ESPANYOLS.






Avui


Unes 100 persones es manifesten a Barcelona contra la conferència de l'historiador David Irving acusat de negar l'Holocaust
Unes 100 persones, segons els Mossos d'Esquadra, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona contra la conferència a la Llibreria Europa de l'historiador britànic David Irving, acusat a Àustria per negar l'Holocaust

Unes 100 persones, segons els Mossos d'Esquadra, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona contra la conferència a la Llibreria Europa de l'historiador britànic David Irving, acusat a Àustria per negar l'Holocaust. Els manifestants s'han concentrat a la plaça Rius i Taulet, pels volts de les cinc de la tarda, després han baixat pel carrer Gran de Gràcia i tot seguit han intentat accedir al carrer Sèneca, sense que s'hagin produït incidents. Un dens cordó policial ha impedit que el centenar de persones entressin a aquest carrer, on hi ha llibreria Europa. La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va demanar aquest divendres als Mossos d'Esquadra que estiguin presents a la conferència per saber si en la xerrada s'hi produïa algun delicte d'antisemitisme o xenofòbia. Tot i la presència policial, l'historiador negacionista ha començat la conferència cap a dos quarts de set del vespre.

El Periodico

15/12/2007 00:05 h ACTE A UNA LLIBRERIA DE BARCELONA
Els Mossos entregaran al jutge la gravació de la conferència de l'historiador ultra Irving

Irving mostra un dels seus llibres, avui a la llibreria Europa de Barcelona. Un gran desplegament dels Mossos permet a l'historiador ultra David Irving fer una xerrada a Barcelona
EFEBARCELONA
Els Mossos d'Esquadra entregaran en les pròximes hores al jutjat la gravació de la conferència que l'historiador revisionista David Irving ha ofert avui a la llibreria Europa de Barcelona per determinar si ha comès cap infracció penal.En aquest acte, que ha estat registrat per la policia catalana per ordre de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Irving ha negat que el dictador alemany Adolf Hitler ordenés o fins i tot sabés res de l'extermini jueu que es va produir durant el nazisme i ha dit que durant la dictadura nazi no van morir sis milions de jueus, sinó "dos o tres".Una quinzena d'assistentsL'objectiu de la Fiscalia, que examinarà en les pròximes hores la gravació, és conèixer si durant la conferència, a la qual tot just han assistit una quinzena de persones, al marge dels periodistes, s'ha incitat a la xenofòbia o s'ha justificat el genocidi, delictes que estan recollits al Codi Penal.I és que Irving va ser condemnat el 2006 a tres anys de presó després de qüestionar que Hitler dirigís un pla sistemàtic per exterminar els jueus a Europa, durant dues intervencions públiques a Àustria el 1989.Aquesta condemna el va portar a passar diversos mesos en una presó de Viena, des de la qual va insistir en la negació de l'holocaust jueu.Irving va ser repatriat a la Gran Bretanya el desembre de l'any passat després de complir un terç de la seva condemna i quedar en llibertat condicional.Protestes a GràciaLa presència d'Irving a Barcelona ha provocat la protesta d'un centenar de joves antifeixistes, que han recorregut els carrers del barri de Gràcia, on està situada la llibreria Europa, sota la pancarta "Vila de Gràcia, vila antifeixista" i al crit de "nazis no".Els Mossos d'Esquadra han organitzat un ampli dispositiu policial que ha permès blindar tots els accessos a la llibreria que regenta Pedro Varela i ha evitat així que els manifestants s'hi poguessin acostar.