dijous, 18 de novembre del 2010

ALFONS LOPEZ TENA: Entrevistat a Regio 7



Alfons López Tena forma, juntament amb Joan Laporta i Uriel Bertran, el "trio" de Solidaritat Catalana per la Independència a la llista barcelonina d'aquesta formació al Parlament de Catalunya. A poc més de 10 dies de les eleccions, el número 2 de SI contesta les preguntes dels lectors.

Sr. Alfons Lopez Tena, què cal fer a la Catalunya Central per poder veure TV Canal9 del país valencià? Reforçaran l´espai comunicatiu català arreu del territori de parla catalana? Llorenç Pujols

Només cal que funcioni l´emissió exterior de Canal9, que ells han suprimit. Sí que reforçarem l´espai cominicatiu català arreu dels Països Catalans

Us n'adoneu que mai hi haurà independència perquè per tenir-la ha de votar tot el territori espanyol i el que esteu fent és enredar la gent fent-li creure que per a nosaltres sols l’aconseguirem?

No és cert, totes de les més del centenar i mig d´independències al món el darrer segle les han decidides i votades els que s´independitzaven. Som igual de macos que ells.

Bon dia sr. López Tena. A SI se l´acusa de no tenir projecte polític al darrere més enllà de la independència. Què pot dir a tota aquesta gent? Pot explicar algunes de les coses que tenen previstes si surten elegits?

Llegeixi el manifest electoral a www.solidaritatcatalana.cat

Per què no aneu tots junts per aconseguir la independència de Catalunya?

Perquè som plantejaments diferents, tampoc van junts els autonomistes. Solidaritat Catalana per la Independència es presenta en coalició amb el PRC, els Verds-Alternativa Verda i el PSAN, mentre que Reagrupament i ERC no han fet cap acord amb ningú.

Sé què es viure en un país on hi ha dos nacionalitats, als Països Bàltics els russos estan marginats per les repúbliques bàltiques (Letònia, Lituània i Estònia), són en algunes ocasions el 60% de la població. Crec que una Catalunya independent seria molt semblant a qualsevol d´aquests tres països bàltics. Les relacions Catalunya-Espanya són això, relacions entre dos, la marginalitat de l´estat espanyol a nivell d´Europa històricament des del segle XIX ha jugat en contra dels interessos catalans

No hi estic d´acord, farem un Estat inclusiu sense cap discriminació per origen o llengua, a diferència de l´Estat espanyol actual

Bon dia senyor Tena. Penso que coneix molt bé la definició de coalició que és molt diferent de la simple fusió que van proposar a Reagrupament. No entenc perquè manté que l´oferiment a Rcat va ser una coalició si no ho va ser i perquè de forma sobtada vostè ha canviat els seus postulats sobre la independència, doncs fa poc defensava un referèndum i ara vol una declaració unilateral.

Vam proposar a tothom el mateix: que tots els militants de totes les formacions votessin per primàries les llistes electorals, i tots poguessin presentar les seves candidatures i votar-les, en lloc de designar-les de dalt a baix. Cap fusió. El PRC, els Verds-Alternativa Verda i el PSAN ho han acceptat, anem en coalició i no s´han fusionat.

Canvio quan canvien les circumstàncies: el TC espanyol suprimeix la competència catalana en referèndums i tots els partits parlamentaris voten en contra d´una ILP per permetre recollir signatures per convocar consulta popular, i això fa inviable un referèndum sota la llei espanyola; i el Tribunal de Nacions Unides avala la legalitat de la declaració unilateral parlamentària de la independència de Kosovo. Jo, quan m´equivoco, rectifico. Vostè, què fa?

Bon dia Sr. López Tena, voldria saber els punts principals del seu programa, a part naturalment de proclamar la idependència, amb el que ja estic completament d´acord. També voldria que em digués què en pensen del les ´corrides de toros´ i dels famosos correbous. Per a vostès els animals tenen drets?

Ha llegit el nostre Manifest electoral? www.solidaritatcatalana.cat

Sr Alfons quants diputats creu que traurem?

No ho sé

En el cas de que SI entri al Parlament, què votarà si CIU proposa retirar l´impost de successions?

Votarem sí a totes les rebaixes i supressions d´impostos, i no als recàrrecs fiscals i retallades de drets socials i sector públic: ja en paguem prou, que recuperin els nostres diners on són, els 22.000 milions € que cada any ens roba Espanya

Sr. Alfons, m´agradaria felicitar-lo per la seva valentia al marxar de CiU, on tenia el lloc assegurat, quan el partit es va treure la màscara i va votar contra la IP pel referèndum. Tot i això, a CiU encara hi queden forces independentistes. Creu que algun dia tindran la força suficient per fer virar el partit cap a posicions clarament independentistes? Molts ànims i a seguir treballant, nosaltres us esperarem aquest vespre amb el Kursaal ple de gom a gom!

Merci. A CDC no hi ha cap democràcia interna, els militants no tenen cap poder de decisió ni podran mai canviar les posicions antiindependentistes de l´actual direcció.

Sr López Tena, quan va decidir que calia formar SI? Ho tenia decidit abans de la primera onada de consultes del 13-d?

Ho vaig decidir, junt amb Uriel Bertran, el 16 de juliol de 2010, que és quan li vam proposar i acordar amb Joan Laporta, un cop tant CDC com ERC voten en contra al Parlament de permetre recollir signatures per promoure un referèndum o consulta popular oficial.

Com creu que afectarà o afectaria el fet de no poder sortir a les "rondes" informatives de Tv3? Creu que hi pot haver molts votants de SI gràcies a internet, i que ara per ara no surten a les enquestes?

Ja comptàvem amb el boicot informatiu dels mitjans on influeixen Godó i els altres partits, per això ens concentrem en actes presencials arran de terra, mitjans locals i comarcals, i internet.

Eliminareu aquest sistema de llistes tancades per les quals els partits polítics tenen segrestada la democràcia

Sí, establint districtes reduïts que permetin una relació directa elector-candidat i treguin poder a les cúpules dels partits en benefici del poble.

Quants anys de vida li queda al discurs de "l'anar fent" de Convergència? No creu que tard o d´hora haurà de triar entre Independència Sí o NO? La feina de Solidaritat no hauria de ser, en part, desbrossar partits entre diverses aigües com CiU? Gràcies i ànims

Se li esgotarà quan no obtingui res d´Espanya la propera legislatura, quan fracassi el seu projecte autonomista en liquidació.

Falta recolzament per part dels Mitjans de comunicació? Es parla de Solidaritat tot el que creu que es mereix?

No cal recolzament, ens conformem amb que suprimeixin la censura.

El senyor Laporta entra amb mal peu, per culpa d´estar lligat anteriorment als colors del Barça? Sap que havia generat antipaties però, què ens en pot dir a favor?

Haver fet el millor Barça de la història, i el més catalanista, i defensar la independència, és "mal peu"? Com era el peu amb que van entrar en política Mas, Montilla, Puigcercós, Carretero, etc? Què n´havien fet abans de tenir càrrecs públics? Quin van ser els seus èxits fora del sector públic, quin el seu mèrit?

Quina serà la seva politica de rescat dels peatges de les autopistes que hi ha a la Catalunya central?

Rescatar els peatges costa uns 6.000 milions €, cosa que farem quan amb la independència recuperem els 22.000 milons € que cada any ens roba Espanya en impostos, i acabarem amb la sobrecàrrega de costos contra les empreses i els treballadors i contra la seva competitivitat que són els peatges. Recuperar un trimestre d´espoli fiscal ens allibera dels peatges.