dijous, 25 de novembre del 2010

SI a la independència.


Sí a la independència: la volem, és possible i la farem

Després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut hem constatat que Catalunya, dins d’Espanya, no té futur i avui es troba en una situació límit. Les famílies catalanes s’estan empobrint perquè patim l’espoli fiscal més gran del món, quantificat en 22.000 milions d’euros que cada any Espanya ens pren. Seixanta milions diaris. Tres mil euros per català i any. En la situació autonomista actual, Catalunya no pot decidir el seu futur per capgirar aquesta situació adversa. Prou de promeses inviables. Prou de mentides. Prou d’enganys. L’única possibilitat de sortir de la crisi democràtica, moral, política i cultural és amb una declaració d’independència -que ja ha estat avalada per la comunitat internacional i pel Tribunal Internacional de Justícia- que comporti la creació d’un estat propi que defensi els interessos de Catalunya. I és l’única fórmula que depèn de la voluntat de totes i cadascuna de les persones que viuen a Catalunya. De tothom, sense exclusions de cap mena. Sense trencar lligams sentimentals amb cap territori del món.

Volem una Catalunya lliure, rica, plena, joiosa, orgullosa del seu passat, del seu present i del seu futur. SI es compromet a acabar amb el mal record del passat d’una regió empobrida per fer de Catalunya el quart estat més ric de la UE. Sabem com fer-ho. Solidaritat Catalana per la Independència es compromet a rellançar l’economia creant milers de llocs de treball; a gestionar els nostres impostos i decidir a què els dediquem; a crear beques-salari pels estudiants vinculades al rendiment acadèmic de 8.500 euros l’any per estudiant; a incrementar les pensions en 2.500 euros l’any; a realitzar polítiques de suport a la competitivitat i internacionalització de les nostres empreses i invertir en recerca, desenvolupament i innovació; a construir l’eix mediterrani ferroviari i gestionar els nostres ports i aeroports per ser una economia dinàmica; a incrementar el pressupost de la Generalitat en un 70 per cent i doblar el pressupost dedicat a polítiques socials (sanitat, educació, habitatge i benestar social). Tenim persones capacitades per assumir aquestes responsabilitats encaminades a millorar a vida dels catalans i les catalanes.

Les persones que formem part de Solidaritat Catalana per la Independència tenim ben clara la resposta a tres preguntes bàsiques: Volem la independència? És possible la independència? Farem la independència? La resposta és sí. Un sí que ens han fet arribar milers de ciutadans arreu del territori en els darrers quatre mesos. Aquest sí clar i determinat cal traslladar-lo diumenge amb vots, amb escons, amb una força suficient al nostre Parlament on presentarem com a primer projecte de llei la Llei de declaració d’independència de Catalunya, el full de ruta per constituir l’Estat català i per organitzar el Govern de Catalunya per tal de fer possible la participació de l’Estat català en el si de la UE. Ho volem fer, sabem com fer-ho i ho farem. Cal que ens hi acompanyeu votant SI a la prosperitat de Catalunya.
(Discurs d´en Joan Laporta, candidat de SI).

Font: Nació Digital