diumenge, 16 de setembre del 2012

ENQUESTES FAVORABLES A LA INDEPENDÈNCIA A TELE 5.

El "sí" a la independependència va guanyant i estabilitza els seus percentatges favorables, fins i tot el mitjans no gens "independentistes" com Tele 5 o El Periódico .

Al mateix temps el discurs "espanyolista" va canviant i parlen de la "possibilitat remota d´una independència" (fins fa poc se´n reien) i mancats d´arguments en contra, només parlen de la "Constitución". Ho vulguin admetre o no, les coses han canviat des de l´11, cal seguir ferms.

 

El «sí» a la independència també guanya de carrer al sondeig de Tele5

Amb el 50'9% a favor sobre el cens total, la xifra coincideix amb les que va donar el CEO i El Periódico

El sondeig de l'empresa Gesop per al programa de Tele5 El gran debate, que s'està emetent en directe en aquests moments, concedeix un gran avantatge als partidaris de la independència de Catalunya per davant dels seus opositors.

Amb dades sobre el total del cens electoral, un 50,9% votaria a favor, mentre que un 18,6% ho faria en contra. Per províncies, el resultat a favor del sí és del 61,5% a Lleida, el 56,5% a Girona, el 49,7% a Barcelona i el 48,2% a Tarragona. Un 9,5% votaria en blanc i un 19% s'abstindria.

Aplicant els resultats sobre el nombre de eprsones que diuen que anirien a votar, descomptant l'abstenció, els resultats serien d'un 63% de sí; un 22% de no, i un 15% en blanc, amb una participació del 81%.

En una pregunta del mateix sondeig, un 76% dels catalans es declara a favor que se celebri un referèndum sobre la independència

La xifra del 50'9% a favor de la secessió es quasi exactament la mateixa que la que va sortir en les anteriors enquestes, difoses pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat i pel diari El Periódico.