dissabte, 29 de setembre del 2012

VIDAL-QUADRAS I LARA, DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA.

Pensavem que, passat l´ensurt que va tenir el Govern espanyol amb la "mani" de l´11 de setembre, començarien a raonar una miqueta.
Esperavem massa. Ja hem sentit les declaracions de la Vicepresidenta del Govern espanyol, de la presidenta del PP a Catalunya, de l´expresident extremeny, etc. Pero el discurs super-agressiu  i sense cap raonament ha vingut de "catalans" que no volen una Catalunya independent. I evidentment, ens trobem amb l´Alejo Vidal-Quadras (PP en estat pur) i el discurs d´intervencio militar a Catalunya i amb Lara (el de l´ Editorial Planeta)  que diu que marxara de Catalunya, en un temps globalitzat de negocis (i ell te un negoci) ens diuen que no cal una Catalunya intedependent, que ja esta tot globalitzat, pero si els toquen "Espanya" ells se´n van. Van sortint i posant-se nerviosos els espanyolistes, veuen que ara va de bo.

En relacio al tema,N. Digital ha publicat un bon article titulat "Vamos a contar mentiras tra-LARA" i us pengem un article d´en Partal a Vilaweb sobre els espanyolistes nerviosos:
 
   

Lara i Vidal-Quadras, de seguida nerviosos

 
Encara no havien passat ni vint-i-quatre hores de la proclamació del Parlament de Catalunya i ja hi havia qui s'havia posat nerviós. I de quina manera. Curiosament, els primers i més nerviosos de tots són catalans ferotgement antiindependentistes. He escrit 'curiosament', i potser no, perquè ells tenen més informació de primera mà.

Vidal Quadras i José Manuel Lara han estat dels primers a protagonitzar dues de les situacions més peculiars. Ben mirat, dues cares d'una mateixa moneda. L'un, de formes agressives; l'altre, de formes suaus. Qui es creu que representa el poder econòmic i qui representa, o es pensa que representa, el poder polític. En tot cas, com es pot veure, dos homes desesperats a la vista del futur que ens espera.

De Vidal Quadras, poca cosa podíem esperar-ne. Potser la seua crida a la intervenció militar acabarà causant-li un maldecap a Europa, on és simplement incomprensible que ningú apel·le a l'exèrcit per aturar una votació. Ja ho veurem. De moment, els eurodiputats catalans han reaccionat i han demanat a la cambra que condemne qui és un dels seus vice-presidents. Si passa, serà excel·lent.

El cas de l'editor de La Razón és més curiós encara, per la fúria amb què ha entrat en l'escenari un home considerat, generalment, discret. Si vol anar-se'n, que se'n vage; espere que nosaltres no fem com ell. Però, sincerament, em sorprendria molt que deixàs perdre el mercat català, que continua essent fonamental per a ell i per als seus negocis.

És anecdòtic, però costa de no fixar-se en el passat familiar d'aquests dos personatges. No sé els tots els detalls dels Vidal-Quadras negrers que explica l'Oriol Jonqueras, però d'allò que no hi ha cap mena de dubte és de com van arribar els Lara a Barcelona. El pare es va vantar sempre, fins i tot en plena democràcia, d'haver entrat a Catalunya formant part de l'exèrcit d'ocupació franquista.


Peticions ciutadanes

Des d'ahir circulava per correu electrònic una petició ciutadana a escriure directament al president del parlament europeu, Martin Schulz (president@europarl.europa.eu) i demanar-li que desautoritzi les paraules d'Alejo Vidal Quadras.
Caldria un bon enviament a Brussel.les, educadament en el llenguatge, pero ferm en la denuncia d´aquests personatges.