dilluns, 3 de desembre del 2012

A DURAN I LLEIDA LI SURTEN PROBLEMES AL SEU PROPI PARTIT.

 Semblava que no passaria mai, en una Unió Democràtica (UDC) que darrerament ha estat un feu personalista del sr. Duran i Lleida.
Però avui dir que la independència no és possible i no interessa a Catalunya ni a Espanya i que el millor que podem fer és quedar.nos dintre d´Espanya (com diu Duran a tort i a dret als mitjans de comunicació) té un preu molt alt. Aquest discurs ja el fan altres (a qui es vol semblar? al del PP? al de C´s o al PSOE?).
Hi ha moltes persones que tenen (i tenim) molt clar que volem marxar.



El batlle de Vic i president de l'Associació de Muncipis de Catalunya, Josep Maria Vila d'Abadal, ha anunciat que plegava d'Unió, el partit que va fundar el seu avi. L'actitud de Duran i Lleida després de les eleccions i la manca d'oposició internaper part de dirigents del partit ha estat la gota que ha fer vessar el got. Vila d'Abadall ha explicat les raons de la decisió en una conferència de premsa a la tarda a l'ajuntament de Vic. 'Molta gent va escoltar el crit d’independència de la Diada. Duran i Lleida, no. El president Mas, sí', ha declarat.
Des del consell nacional del passat cap de setmana, la tensió entre el sector sobiranista d'Unió i Duran s'ha fet més gran, arran de la proposta de refer els ponts amb el PP i de frenar el discurs sobiranista.
La conferència de premsa ha estat plena de retrets de Vila d'Abadal a Duran: 'Va dient que independentisme no es viable, ell que viatja tant per consolats, i diu que la comissió està tipa de Catalunya. I diu que els anglosaxons estan a favor del projecte català, però perquè ells van contra l'euro i miren de desestabilitzar Espanya'.
Vila d'Abadal considera que la posició de Duran porta Unió a agafar un rumb 'que no sé on pot portar'. 'Ara no és el moment de divisions. No és el moment de trencar la federació. No crec que Unió faci això. Ha de donar suport al projecte, tots els militants i diputats'.
I ha demanat a Núria de Gispert, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí i a tots els 13 diputats d'Unió que siguin lleials a Artur Mas. Demano als militants que segueixin al partit per treballar pel projecte, si és possible, i si no que busquin altres àmbits.
I ha acabat dient: 'Jo seguiré d'alcalde de Vic i president de l'AMI. Durant dos anys més. No penso militar a CDC ni a ERC. He de reflexionar i treballar pel projecte independentista, i ho puc fer des de l'AMI i a Vic durant dos anys i mig. I aquell dia quedaré lliure. No vull ser un trànsfuga, no ho seré.
Més baixes
La baixa de militància de Josep Maria Vila d'Abadal, però, no serà la única que hi haurà aquesta setmana, segons han afegit les fonts consultades a l'ACN. Aquest dimarts, altres membres del partit faran el mateix pas. I si no ho han fet de forma conjunta és perquè, tal com assenyalen, "cadascú ha de fer el que pensi, en línia amb el pensament personalista d'un partit socialcristià".