dimecres, 27 de novembre del 2013

DATA I PREGUNTA CLARES, COM EN QUALSEVOL PAÍS NORMAL.

Aquests dies es parla continuament de la data i la pregunta. Si se' n parla tant és que molta gent d' aquest país encara no ho té clar.
Però, tot just és per això, perquè molta gents d' aquest país no ho té clar, perquè la pregunta ha de ser clara i senzilla. En relació a la data, ja anem justos de temps, esperem no anar tard i esperem una mica de valentia per part dels polítics i fer allò que farien en qualsevol país normal. No tenir por de la pregunta i plantejar-la de la manera més clara.
No fer-ho així, voldrà dir que hi haurà diferents interpretacions, a "posteriori", i tots els partits diran que han guanyat ells el referèndum.
Evitem embolics si us plau. Pregunta clara, com en tots els referèndum, ni més ni menys.

Trobem encertada la posició de l' ANC. També trobem encertat el posicionament de S.I. Del qual us afegim la seva nota de premsa. Pensem que en aquest tema està tot dit (només falta la "negociació" dels partits parlamentaris), però intentem no cansar més la població del país.

  

Solidaritat dóna suport a la pregunta proposada per l’ANC



Vol que Catalunya sigui un Estat independent?



Solidaritat Catalana per la Independència coincideix plenament amb la pregunta proposada per l'Assemblea Nacional Catalana pel referèndum sobre la independència:“Vol que Catalunya sigui un estat independent?”. Aquesta pregunta coincideix amb allò que porta defensant SI des de fa mesos, tant a través dels posicionaments de Solidaritat com de la iniciativa a la qual hi dóna suport: Referèndum Sí o Sí.

Així, la pregunta proposada per l’ANC compleix amb els requisits defensats per SI: pregunta clara pel referèndum, que contingui el concepte Estat independent, amb dues respostes clares (sí o no), políticament vinculant, i a celebrar tant sí com no, independentment de l'actuació de l'Estat espanyol, l'any 2014. .

Uriel Bertran, Secretari General de SI, considera que “ara és el moment de la valentia, de definir bé el procés i de tirar endavant el referèndum. Si fem les coses bé, amb una pregunta clara, determinem la data i som coherents, el 2014 serem independents”.

Solidaritat felicita l'ANC pel posicionament adoptat per en la seva Declaració de novembre, i treballarà perquè aquesta proposta esdevingui una realitat política, en coherència amb allò expressat pel poble de Catalunya en les seves multitudinàries mobilitzacions. Per això SI creu que cal una mobilització social continuada i exigent, per tal de fer que els responsables polítics compleixin amb la voluntat popular. És per això que Solidaritat dóna ple suport a la concentració convocada per la iniciativa Referèndum “Sí o Sí” el propvinent 15 de desembre a les 12.30 hores a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar un referèndum amb pregunta clara sobre l'Estat independent, i anima a l'ANC i a la resta del catalanisme cívic i polític a unir esforços per accelerar, clarificar i culminar el procés d'independència que el poble català necessita i reclama.