dissabte, 30 de novembre del 2013

LA IDEOLOGIA FRANQUISTA IMPERA EN LA NOVA LLEI "DE SEGURIDAD CIUDADANA"

La ideologia franquista va penetrant en tots els àmbits (poc a poc, suaument, sense gaire oposició), així és l' Espanya que volen i de la qual nosaltres hem d' anar posant més distància.
En aquesta direcció tenim molts exemples recents: les declaracions marcant el ritme del govern espanyol des de l' ombra (per part de l' Aznar i de les FAES), els desnonaments, els ajuts a la Banca espanyola, la Llei Wert, el procés de les llengües a l' Aragó, les reformes lingüístiques a les Illes, el tancament de RTVV i ara la nova "llei de seguretat ciutadana".
No és res de nou, ja havien actuat contra el periodisme a Euskadi (casos Egin i Egunkaria), i contra altres sectors associatius. Però no passava res amb l' excusa de les actuacions "antiterroristes".
Però ara les actuacions tiràniques es van succeïnt a molts llocs d' això que en diuen Espanya.

L' actuació és ideològica, així de clar. En cas contrari podrien explicar en què es basen per fer una Llei de seguretat. Com no sigui per preservar la bandera (espanyola) i la unitat (d' Espanya), i tenir la darrera paraula sobre quin tipus de manifestacions es poden fer i quin tipus no es poden fer.


    Segons l’Agència Catalana de Notícies el Govern espanyol ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana. El text, que es preveu que s'aprovi al Congrés de Diputats espanyol el primer semestre de l'any que ve, preveu multes entre 1.001 i 30.000 euros a qui cridi consignes o dugui pancartes que siguin considerades segons el criteri neofranquista del Partit Popular “ofensives” amb el concepte d’Espanya, amb la bandera espanyola o amb institucions espanyoles, com, per exemple, la Corona. També es sancionaran les persones que es resisteixin a l'execució d'una resolució judicial, com en els casos de desnonaments d’habitatges hipotecats per la banca. El ministre del Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que la crema d'una bandera “és una ofensa” i serà considerada com a falta greu, sempre que no sigui constitutiva de delicte. És per això que l'autor podrà ser sancionat amb una multa de fins a 30.000 euros. 

Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres en què també ha descartat com a "ofensa, injúria o vexació" manifestar-se contra la unitat d'Espanya, sempre que sigui una mobilització de caràcter pacífic, ha puntualitzat. L'avantprojecte de llei de Seguretat Ciutadana ha arribat aquest divendres al Consell de Ministres després de dues setmanes de crítiques per part de l'oposició i d'alguns sectors socials. Amb tot, des d'Interior han insistit en desvincular la modificació del text de les queixes rebudes i han assegurat que l'ajornament respon a un procés de consultes i de millores plantejades per la resta de ministeris. El text presentat ha rebaixa de 21 a 7 les conductes considerades molt greus entre les quals hi ha qualsevol tipus de manifestació amb finalitat coactiva durant la jornada de reflexió en processos electorals. També seran considerades conductes molt greus la reincidència, les manifestacions en infraestructures crítiques, les intrusions en aquestes infraestructures, la fabricació i utilització d'explosius o l'enlluernament als conductors de mitjans de transport com avions o trens.  Deixarà de ser molt greu manifestar-se sense autorització davant el congrés o el senat i passarà a ser una infracció de caràcter greu en els casos que es "pertorbi la seguretat ciutadana". També es rebaixa a lleu, les faltes per amenaçar, coaccionar, injuriar o vexar els agents de la policia. Entre les greus també hi ha la negativa a dissoldre manifestacions, portar o exhibir armes de manera negligent o temerària o la prostitució en indrets on puguin haver-hi menors com centres, escolars, parcs, etc.També s'enfrontaran a sancions de fins a 30.000 euros aquells que es neguin a identificar-se davant els cossos i forces de seguretat de l'Estat. Les manifestacions que se celebrin sense autorització seran infraccions lleus però en els casos que s'empri la violència o puguin ocasionar greus pertorbacions per a l'ordre públic podran ser considerades com a greus o molt greus. Les infraccions lleus comportaran multes de 100 a 1.000 euros, les greus de 1.001 a 30.000 euros i les molt greus de 30.001 a 600.000 euros.