dijous, 23 d’octubre del 2014

POSICIÓ OFICIAL D' ESTAT CATALÀ: 9N. SÍ. INDEPENDÈNCIA.

Davant la situació que és dóna al país, volem deixar clara la posició d' ESTAT CATALÀ, però per damunt de tot volem fer una crida a la participació massiva el dia 9 de novembre.

 9N  SÍ   INDEPENDÈNCIA

Estat Català creiem que la renúncia a fer la Consulta del 9N, tal com es va acordar per una sòlida majoria parlamentària i convocada oficialment pel govern de la Generalitat,  és un greu error polític. Aquesta decisió de suspendre la Consulta per part dels autonomistes de CiU de forma unilateral, trencant la unitat amb la resta de forces sobiranistes, és un nou acte de claudicació davant el Tribunal Constitucional espanyol i el govern del PP. Aquesta decisió vulnera la voluntat majoritària del poble català, que vol votar tal com els partits es van comprometre en els seus programes electorals de les darreres eleccions, i és per aquest motiu que han participat, aquests darrers dos anys, en les mobilitzacions més grans de la història de Catalunya i d’Europa. L’autonomisme no ha sabut estar a l’altura de l’exigència política d’aquest moment històric per al nostre poble i no ha tingut ni la voluntat, ni la valentia política, per desobeir el Tribunal Constitucional espanyol. També en són corresponsables tant ERC com la CUP per no haver sabut lligar més estret el govern en el seu compromís de fer la Consulta, o en el seu defecte, davant la prohibició espanyola, no haver anat, de forma immediata, a unes eleccions plebiscitàries per fer una declaració unilateral d’independència. Han  permès, amb el pacte de governabilitat i la seva inacció política,  que els autonomistes poguessin fer retallades sense precedents en sectors tan importants com la sanitat o l’educació,  sense cap tipus d’oposició o denúncia, mentre han estat mirant cap a l’altra banda.
Ens trobem ara, sense voler, abocats, en comptes de desobeir o fer unes  eleccions plebiscitàries, a un “procés participatiu simbòlic”, sense cap vàlua jurídica, que substitueix la Consulta del 9N.
Estat Català valorem molt positivament la proposta que han fet avui ANC i OMNIUM davant de les més de 150.000 persones que han participat en la concentració de denúncia de la prohibició del Tribunal Constitucional espanyol a la Consulta del 9N. Compartim d’alguna manera la seva proposta que des del nostre punt de vista és:
 . Unitat política per fer possible el 9N
. Convocatòria d’eleccions plebiscitàries i referendàries durant els propers tres mesos, amb una llista unitària o que tots els partits sobiranistes incloguin el punt de la INDEPENDÈNCIA.
Malgrat tot, Estat Català creiem que el 9N CAL ANAR A VOTAR MASSIVAMENT per a mostrar al món que la voluntat dels catalans de votar preval per damunt de qualsevol prohibició. Cada vot a l’urna, el proper 9N, serà una victòria contra aquells a qui els fa por que puguem decidir, i serà, sobretot, un pas de gegant en la lluita per aconseguir la Independència i la República Catalana.