dissabte, 18 d’octubre del 2014

SOBRE PP, PSOE, CiU i ALTRES ASPECTES DE LA SETMANA.














Continuem dient que no ens agrada la deriva que està portant això que anomenem "procés cap a la independència". Ha trencat la unitat i ha donat un regal al govern de Madrit que no s' esperaven (si més no, tant d' hora).
Aquesta setmana han tingut dos petits exits: el seient al Consell de Seguretat de l' ONU i la nostra desunió.
Això vol dir que ells sí que s' aixequen "ben d' hora" internacionalment i preparen el terreny, la segona no és mèrit seu, és demèrit nostre.
Però, que tampoc s' enganyin, no estan sobrats de forces, que hagin tret als "dinosaures" Aznar (qui governa a l' ombra al PP) i a González i Guerra (qui governen a l' ombra al PSOE) a dir les bajanades que han dit sobre "los nacionalismos" vol dir que no estan sobrats de forces, sinó haurien guardat els "dinosaures" per a més endavant i només haurien utilitzat la Rosa Díez, la Sanchez-Camarga i el "ciudadano".
Per cert, la Sanchez-Camarga la va dir ben grossa dient que era un èxit de la democràcia que no es voti.

En relació al PP cal recordar actuacions democràtiques tan destacades com la composició del Tribunal Constitucional, els casos Bàrcenas o Bankia, els 19 casos on tenen dirigents imputats a tot l' Estat, la gestió de les energies alternatives, de les centrals nuclears, dels transgènics, del descarrilament de Galicia, de la gestió de l' Èbola o de la "indemnització" pel Castor. En qualsevol país normal no seguirien al govern de cap estat.
En relació al PSOE cal recordar la defensa del dret a l' autodeterminació a Suresnes (1974) que ara han oblidat totalment, les lleis dels ministres "socialistas" Barrionuevo i Corcuera, els casos Lasa i Zabala, els GAL, la primera reforma de la immigració, la primera reforma laboral (per cert, que li preguntin a un tal Corbacho, que era Ministre en aquell moment) o cal també recordar al González (que ara parla d' ètica) perquè és membre del Consell d' Administració de Gas Natural d' on cobra un sou, al mateix temps que en cobra un altre d' expresident (un sou que li paguem entre tots).
I l' amic Iceta encara diu que tot ha d' estar dins la legalitat, que ells són de la tercera via i del federalisme.
Federalisme amb González i Guerra? Però a qui volen enganyar? I El País els recolza dient que s' obre a Catalunya una opció "centrista" (el PSOE).
El País que s' aprofita de la inocència de l' Herrera i titula la seva entrevista que "no anirà a votar el 9-N" per seguidament apuntalar la "tercera via" i fer saltar al professor Delgado.
Que vagin en compte els d' IC, que no els ensarronin els del PSOE, una altra vegada. Tenen una part de raó en que no es pot avalar aquesta reducció de la "consulta", però que no caiguin en mans del PSOE perquè perdran tota la identitat.
Sobre CiU, no cal dir res, CDC és el major protagonista dels afers de la setmana i si les coses no surten bé, seran els culpables. Però és així. No poden prometre un referèndum i tothom saltar d' alegria, després una "consulta" i la gent aguanta i ara una petita consulteta i esperar que els catalans/es també saltin d' alegria. La pregunta és si es creuen o no aquest procès. Perquè aquest fet és clau per saber on anem. Si desmobilitzen la població no podrem tornar-la a mobilitzar.  
Sobre UDC, mentre estiguin dirigits per en Duran, no cal comentar res, són un cavall de Troia. I a fora, l
a seva votació a favor per a fer de Cañete nou Comissari Europeu va ser patètica. Són la crossa del PP, mentre veuen com a aquesta part dels Pirineus ens matxaquen culturalment i políticament.
Sobre ERC, esperem que estiguin a l' alçada  poden ser un partit majoritari, potser de govern, però compte amb les companyies i compte amb no perdre de vista els objectius.
La CUP no pot fer gaire cosa més, cal que facin bé el seu paper i tampoc perdin de vista els objectius.
Per part d' Estat Català, tampoc podem fer res més que cridar demà als nostres militants a la concentració de Plaça Catalunya, i anar a votar (malgrat tot i tots, especialment els partits polítics). De tota manera, no ens hem de posar gens nerviosos, la població catalana encara pot reconduir el "procès".
Estat Català farem dilluns una declaració oficial com a partit, per a fixar la nostra posició i el nostre gra de sorra per si pot servir per a millorar la situació.