dilluns, 13 d’octubre de 2014

EL CG DEL PODER JUDICIAL VOL SUSPENDRE SANTIAGO VIDAL

A l' Estat espanyol els és igual que el TC no sigui un àrbitre imparcial, els és igual que molts catalans no els reconeixem ja que són elegits pels partits, els és igual que "sospitosament" sempre admetin a tràmit denúncies estrambòtiques d' una gent que es diuen "sindicat" i que responen al nom de "Manos limpias".
Ara, el que no els és igual és que algun jutge digui o faci alguna cosa contra la línia PP, Santiago Vidal, està al punt de mira, per haver participat en la confecció d' un esborrany de constitució catalana.
El nostre suport total a Santiago Vidal, davant d' aquesta situació.El poder judical espanyol podria suspendre avui mateix Santiago Vidal
El Consell General del Poder Judicial espanyol fa avui una reunió extraordinària de la seva comissió disciplinària amb l'únic objectiu d'estudiar i, si escau, aprovar la suspensió cautelar del jutge Santiago Vidal per haver col·laborat en l'elaboració d'un esborrany de constitució catalana. Vidal va dir divendres que la seva tasca en aquesta col·laboració 'no té cap relació amb la meva funció jurisdiccional' i, per tant, confiava 'que no s'adopti cap mesura cautelar suspensiva'. 

El magistrat també afirma que 'sempre' seguirà defensant el seu dret 'fonamental' a la llibertat d'expressió en relació a temes d'interès públic i social.
El CGPJ ha proposat de suspendre el jutge Vidal de totes les funcions, per haver participat en l'elaboració d'un esborrany de constitució catalana. Vidal, jutge de l'Audiència de Barcelona, no va pas amagar que hi hagués col·laborat, juntament amb un grup de deu experts.
Antonio Jeús Fonseca-Herrero, que és qui promou l'acció disciplinària, va incoar la setmana passada un expedient al jutge Vidal i va proposar a la comissió disciplinària que el suspengués cautelarment de les funcions de jutge. Considera que Vidal ha de ser apartat 'per menysteniment inexcusable en el compliment dels deures judicials i vulneració del deure d'observació del règim d'incompatibilitats', que apareix tipificat com a falta molt greu a l'article 417,14 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ).
Fonseca-Herrero és un magistrat del Tribunal Suprem que té el càrrec de promotor de l'acció disciplinària del CGPJ. És l'encarregat d'iniciar i incoar els expedients d'aquesta mena als membres de la carrera judicial i de presentar-ne els càrrecs davant la comissió disciplinària.
Aquesta proposta de sanció haurà de ser estudiada pels vocals que formen part d'aquesta comissió disciplinària. N'és president Wenceslao Francisco Olea Godoy i en són titulars Carmen Llombart Pérez, María Victoria Cinto Lapuente, Roser Bach Fabregó, Vicente Guilarte Gutiérrez, Enrique Lucas Murillo de la Cueva i María Ángeles Carmona Vergara. Si la sanció és d'expulsió de la carrera judicial el ple del CGPJ ho ratificarà finalment.
En una entrevista, el mes d'abril, Vidal deia a VilaWeb que no pensava que hagués de rebre represàlies: 'Quina llei prohibeix que hi hagi un grup d'experts que es dediqui a pensar o a treballar sobre allò que vulgui? No hi ha res d'il·legal i els jutges que integrem el grup ho tenim molt clar. La Llei Orgànica del Poder Judicial ens marca un règim d'incompatibilitats molt estricte i diu clarament que podem dedicar el nostre temps lliure a elaborar informes tècnics.'
Vidal també és un dels trenta-tres magistrats que van signar un manifest en favor de la consulta, en què manifestaven que era constitucional, fet que va originar també una denúncia del grup d'ultradreta Manos Limpias i l'obertura d'una altra investigació per part del Consell General del Poder Judicial.