dimecres, 7 de gener del 2015

DEPENEM DE NOSALTRES: DEIXEM EL FRE, LA SOCIETAT CATALANA ESTÀ PREPARADA.

Fa dos dies vam llegir un article encertat d' en Pep Riera al Punt-Avui, feia referència a un punt clau del llibre "Victus" on retrata l' estereotip castellà: "...l' hidalgo, un invent medieval que encara perviu. Orgullós fins a l' extrem de la follia, obsedit per l' honor, capaç de batre's a mort per una trepitjada, però incapaç de cap mena d' iniciativa constructiva..." .
Però al mateix temps retrata els catalans:"...vet aquí el nostre pitjor defecte. No saber el que volíem...."  i "...El problema dels catalans és que no han sabut mai què desitjaven, i al mateix temps ho desitjaven intensament...".
Un retrat que ens pot fer pensar molt, en aquests temps difícils i en l' aturada política. Estem perdent el temps en discussions inútils (llistes úniques, unitàries, tres llistes...), en enfrontaments interns (a la xarxa amb insults), mentre l' unionisme va millorant poc a poc (fa un any teniem la ventatja de que l' unionisme no entenia el que passava a Catalunya i els seus assessors pensaven que continuàvem a la "transición"). Mentre  nosaltres perdem el temps l' unionisme millora i "Sociedad Civil" ha millorat una mica políticament els de las "manos limpias" i els de "podemos" milloren una mica als "ciudadanos".
A nosaltres no ens preocupa gaire l' unionisme espanyol, només volem exposar que ells no baden com nosaltres.
En tot cas depenem només de nosaltres, no depenem de cap "carambola exterior", depenem només de nosaltres i haurem de veure si els nostres polítics saben el que volem la majoria de catalans i catalanes i són valents i conseqüents amb el país que diuen defensar.

Sense insults, cadascú amb la seva idea de societat, sense tacticismes. No tenim cap més opció que avançar i deixar el fre, la societat catalana està prou madura per arribar al final d' aquest camí.