dijous, 1 de maig del 2008

Solidaritat amb Ino Galparsoro. Prou bogeria repressiva contra l'esquerra independentista basca.


Solidaritat amb Ino Galparsoro. Prou bogeria repressiva contra l'esquerra independentista basca.
Estat Català vol mostrar la seva solidaritat amb l'esquerra independentista basca davant aquest nou salt de l'espiral repressiva de l'estat espanyol .
El Jutge de l'Audiència Nacional el "super jutge" Baltasar Garzón ha enviat a la pressó a Ino Galparsoro alcaldessa d'Arrasate a instància de la Fiscalia sota l'acusació, segons l'auto publicat,"Se ha implicado en el desarrollo de la estrategia común para contribuir a los fines de la organización terrorista y queda claro que ha incumplido expresamente el auto de suspensión de ANV". El jutge li imputa "colaboración con organización terrorista" y "quebrantamiento de la suspension de actividades".
El que no acepten els socialistes i els seus còmplices del PNB és que les "Mocions Ètiques" destinades a fer fora a l'esquerra abertzale d'ajuntaments con Arrasate o Hernani hagin estat un bluf i no hagin prosperat en cap dels casos malgrat tota le pressió política, policial i mediàtica.
La represàlia no es fa esperar. Sis dies després de la moció contra ANB a Arrasate i la rabieta davant aquesta jugada en fals del PSOE i PNB, que ha deixat molt clar que l'esquerra abertzale és una realitat a EusklaHerria i que no es pot fer desaparèixer ni amb repessió ni amb guerra bruta.
El jutge del tribunal especial Baltasar Garzón es va apropiar la feina bruta de desallotjar l'alcaldessa d'Arrasate enviant-la directament a la presó. I amb aixó s'obre la veda contra els càrrecs electes de la històrica formació independentista basca fundada els anys trenta i que a les darreres eleccions del maig del 2007, malgrat la repressió i suspensió de llistes, va obtenir 432 edils"legals".
Ni aquest empresonament ni l'intent que no es celebrés el 30 aniversari de la creació de Batasuna a Durango, el passat 27 d'abril, amb més prohibicions i cargues de l'Ertzaina, ni el macro judici contra el moviment proamnistia 31/1, no poden aturar la voluntat de llibertat del poble basc .
El PSOE amb l'ajuda dels autonomistes del PNB estan cometen els mateixos errors que en el passat van fer els governs de Felipe Gonzalez o Aznar en pensar que la repressió és la solució al conflicte. La història ha demostrat abastament la capacitat de resistència de l'esquerra abertzale a la repressió i la capacitat de regeneració de quadres polítics malgrat els empresonaments massius.
Seguir pel camí de la repressió és tornar a vells esquemes del passat que tant sols produiran més patiment a totes les parts del conflicte. Irlanda va ser un exemple de maduresa i valentia política i és d'aquí d'on el govern espanyol hauria de prendre exemple i no de pràctiques "repressivojudicials" que semblen més de la dictadura turca o d'una dictadura d'Amèrica llatina dels anys 70 que d'una democràcia dins la Unió Europea.
L'única sortida possible al conflicte entre l'estat espanyol i EuskalHerria és la negociació política i la fórmula és que l'estat espanyol accepti el dret a decidir de les ciutadanes i ciutadans de EuskalHerria
Estat Català vol mostrar el seu ple suport a l'esquerra independentista basca en la justa lluita per la seva independència nacional i el dret a decidir que tenen les basques i els bascos sobre el seu futur com a poble sense cap tipus d'ingerència estrangera, ja sigui espanyola o francesa.
En el passat, en el present i en el futur els independentistes bascos i catalans seguirem caminant junts fins aconseguir els objectius comuns que tenim com a poble i que no són altres que la construcció d'una nova Europa dels pobles i de les persones!
Gora EuskalHerria Askatuta
Visca els Països Catalans Lliures
Jordi Miró i Riba
President d'Estat Català
Països Catalans, 1 de maig del 2008