divendres, 27 de desembre del 2013

ESTAT CATALÀ VA RETRE UN HOMENATGE AL SEU ANTIC DIRIGENT, FRANCESC MACIÀ.




En el 80è aniversari de la mort del President Francesc Macià, Estat Català va retre un merescut homenatge a un dels seus fundadors i ex-president del partit.
Francesc Macià també va ser un dels fundadors de Solidaritat Catalana amb la qual es va presentar a les eleccions del 21 d' abril de 1907, va ser un dels fundadors de la Federació Democràtica Nacionalista (FDN) el 1919 i finalment d`Estat Català (18 de juliol de 1922).
Sense aquests precedents del catalanisme combatiu, no es pot entendre la posterior evolució els anys 30 de l' independentisme català que portaria  l' elaboració de la Constitució de l' Havana o la creació d' ERC o els Fets de Prats de Molló o la Proclamació (breu) de la República Catalana el 14 d' abril de 1931.

Francesc Macià és un personatge (no l' únic, evidentment), que cal recuperar per entendre la nostra evolució  en la història contemporània com a poble i nació. Cal valorar les nostres figures polítiques com cal i ESTAT CATALÀ en aquest context va retre un homenatge al seu ex-president.
A  la foto diferents parlaments d´historiadors, reprsentants d´Estat Català i de Solidaritat Catalana, partits que ell va presidir.