dilluns, 3 de març del 2014

ESTAT CATALÀ DAVANT LES ELECCIONS EUROPEES.


                                          Foto: Nuria Trullà Macià.

Estat Català davant les eleccions al Parlament europeu.

El Consell polític d’Estat Català es va reunir ahir per tal de valorar les properes eleccions al Parlament europeu del proper mes de maig i valorar les diferents opcions possibles.
Estat Català en els darrers 15 anys, davant les eleccions europees, ha pres diferents opcions segons cada conjuntura política. L’any 1999 Estat Català va participar activament en la campanya de suport a Euskal Herritarrok a nivell de Països Catalans, en la qual va ser escollit l’eurodiputat Koldo Gorostiaga. L’any 2004 es va presentar de forma simbòlica amb les pròpies sigles d’Estat Català. L’any 2009 vam donar suport, amb una important participació, a Iniciativa Internacionalista, llista encapçalada per Alfonso Sastre, que aplegava diferents partits independentistes i d’esquerres de tot l’estat.
Aquestes properes eleccions del 15 de maig són d’especial importància per a Catalunya. Aquest any, en què està convocada la consulta sobre la independència el proper 9 de novembre, per nosaltres l’ideal hagués estat una llista unitària i única de tots els partits independentistes i sobiranistes favorables a la celebració del referèndum.
Estat Català es planteja tres opcions possibles davant aquestes properes eleccions al parlament europeu del 15 de maig:
A. Presentar llista pròpia com Estat Català amb la proposta de Declaració Unilateral de Independència (DUI) com a bandera de l’independentisme radical i sense cap tipus de renúncies.
B. Anar en coalició amb forces sobiranistes, independentistes i d’esquerres de tot l’estat, proposta impulsada per Bildu EuskalHerria (Sortu, Aralar, Eusko Alkartasuna i Alternativa), que està negociant la incorporació del BNG i NOS a Galícia i que aquí a Catalunya està mantenint contactes amb Solidaritat Catalana per la Independència i la CUP.
C. Donar suport a la llista europea estrictament catalana que proposa l’independentisme majoritari, llista que aplegaria forces d’arreu dels Països Catalans,amb candidats independents i un programa independentista i d’esquerres.
Estat Català valorarà les diferents possibilitats durant les properes setmanes i properament farà una assemblea nacional perquè els militants puguin prendre la decisió que sigui millor per a Catalunya.