diumenge, 2 de març del 2014

PROU PLANS DE TRANSVASSAMENTS A L' EBRE.


Aquests dies els espanyols no s´estan de res: aplicació el curs vinent de les seves normatives sobre el castellà  a les escoles, allargament de vida "útil" de les centrals nuclears, nou atac contra les comarques d el' Ebre i els transvassaments, desenpolsinar vells ultres espanyolistes i tornar-los a posar davant dels micròfons, votacions clares contra un referèndum a Catalunya, atacs contra els símbols catalans, declaracions caciquils dels seus dirigents ...
El que continuem sense entendre és perquè molta part de la població catalana ha trigat tant en adonar-se que no hi feiem res a Espanya.
I quan et penses que els fronts oberts estan estabilitzats, en reobren un de nou (o que ja estava congelat) com el del transvassament de l' Ebre.
No tenen cap criteri per a obrir una altra vegada aquest front, només actuar contra Catalunya.
Els espanyolistes diran que som "victimistes", però és tan evident que intentar posar en marxa un Pla de conca sense pressupostos i prometre regadius sense saber com es farà la infraestructura no té cap més sentit que actuar contra Catalunya. Actuar sense tenir en compte els recursos posats en contra, ni la opinió de la població de la zona no és més que actuar de manera prepotent, com ens tenen acostumats. I no volem parlar ni de la salinització del delta, ni dels cabals perquè creiem que és prou evident.
Com passa en el corredor mediterrani, en la immersió lingüística, en el referèndum i en moltes altres coses, els criteris espanyolistes només són afeblir Catalunya.

Ni un pas enrera, suport a la Plataforma en Defensa de l' Ebre.