dimarts, 11 de març del 2014

SOBRE EXTRATERRESTRES I MENTIDERS.

Ara ja no és qüestió de quedar dins o fora de l' euro i de la Unió Europea (UE). El 9 de novembre també hi ha en joc continuar a la Terra o "vagar per l'espai" i convertir-nos en extraterrestres. Sembla mentida que els del PP considerin molts espanyols (el seu electorat fidel especialment) i als catalans i catalanes tan rucs per a fer aquesta mena de campanya entre catastròfica i còmica. Francament, sembla que hem d' estar a l' aguait dels "ciudadanos" que són molt més espanyolistes i anticatalanistes. 
El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha apujat el to de les advertències en contra del procés català, assegurant que, en cas d'independència, "Catalunya estaria condemnada a vagar per l'espai sense reconeixement internacional" i quedaria exclosa de la UE "pels segles dels segles". Evidentment, no ha faltat la ironia i una de les imatges més difoses per xarxa ha estat aquesta que reproduïm (# SpaceCatalans).



Però els dirigents del Pp no destaquen per les seves campanyes catastròfico-còmiques sinó per les actuacions mentideres: avui fa 10 anys dels fets d' Atotxa a Madrid i tothom recorda les intervencions d' Acebes i d' Aznar. Però no cal que anem 10 anys enrera, mentre Rajoy diu que els catalans/es anem malament "posant fronteres contra la modernitat" al mateix temps ells maten perquè ningú entri a les "seves" fronteres de Ceuta i Melilla. Menteixen quan diuen que estarem fora de l' euro i quan diuen que a Europa "no li interessa un territori que no ha negociat la seva consulta" (Margallo), menteixen quan donen com "un punt de vista més" les balances fiscals inventades pel sr. Monago a Extremadura (no cal fer-li ni cas, francament), menteixen quan diuen que els sopars de membres d' Omnium els paga la Generalitat, menteixen quan diuen que les energis renovables no són viables, menteixen quan diuen que hi ha una recuperació econòmica, menteixen quan diuen que els rescats europeus han servit per a més coses que per apuntalar els bancs (especialment Bankia), menteixen quan diuen que les reformes de l' ensenyament volen millorar-lo i menteixen quan diuen que la reforma de l' avortament és pel bé de tots.
En molts llocs del món uns dirigents així no podrien governar. A Espanya sí. I nosaltres fa molt temps que no hi fem res a Espanya.