divendres, 30 de maig del 2014

Can Vies

No ens agrada gens la manera d' actuar de l' Ajuntament de Barcelona ni el desallotjament de Can Vies, no sabem qui va donar l' ordre des de l' Ajuntament per a fer -ho d' aquesta manera.
És veritat que hi ha ordres judicials darrera, però hi ha moltes maneres de fer les coses i com a governants haurien de tenir una mica més de "mà esquerra" per a gestionar aquest conflicte, especialment tenint en compte que hi ha una certa solidaritat al barri amb Can Vies. Cal una sortida negociada de les dues parts.

Tampoc ens agrada l' actitut dels representants del Districte quan surten a la tv, ni l' actitut d' alguns manifestants (si és que ho són). Però al fons hi ha un tema de saber quina ciutat volem, i és evident que Estat Català no estarà mai al costat d' una ciutat moguda pels fils de l' especulació urbanística.

Avui, també hem llegit la nota crítica de SI (Solidaritat Catalana) de Barcelona apareguda ahir, coincidim en bona part amb la nota i per això us l' exposem:

  Davant dels fets que han tingut lloc al barri de Sants de Barcelona amb motiu del desallotjament del CSA Can Vies, Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona fa les següents reflexions:
Una vegada més Convergència i Unió fa prevaldre els seus interessos especulatius a la tasca social i cultural que es duia a terme a Can Vies amb ampli suport veïnal.
Entenem que el desallotjament del centre s'ha realitzat en contra de la voluntat majoritària dels veïns de la Vila de Sants i que no s'ha tingut en compte la tasca que realitzaven des de fa 17 anys els seus promotors.
El desplegament policial ha estat del tot excessiu, tallant carrers, identificant ciutadans a l'estació de Sants de forma indiscriminada, donant la imatge d'una Barcelona en estat de setge. Exigim responsabilitats per l'assalt al mitjà de comunicació La Directa. També condemnem que algun brètol hagi cremat una furgoneta de TV3 aprofitant la manifestació de protesta convocada per associacions, entitats i veïnat.
Reclamem a l'Alcalde Xavier Trias, responsable del desallotjament, doni explicacions URGENTS dels fets que avui han passat, del perquè criminalitza un moviment sociocultural actiu i pacific i quin era el motiu per convertir Sants en un estat policial.
Pel que fa a l'actuació policia, esperem que la renúncia de Manel Prat al capdavant de Mossos no signifiqui només un canvi de cares, sinó un canvi de model. I condemnem enèrgicament l'actitud violenta d'una minoria que no representa en absolut el conjunt del veïnat que ha donat suport a Can Vies.