dilluns, 2 de juny del 2014

CONCENTRACIONS PER LA REPÚBLICA CATALANA

Després de "l' abdicació" del rei espanyol, es fa més evident que des del Govern espanyol tenen cada vegada més clar que estan "perdent" Catalunya i han començat la campanya del 9 N.

Hi ha hagut concentracions a moltes poblacions dels Països Catalans, aques era l' article sobre la concentració de Barcelona.

Milers de manifestants per la república en concentracions a tot el país
Barcelona, València i Palma, les concentracions més nombroses contra la monarquia
Milers de manifestants s'han concentrat aquest vespre en les concentracions convocades en desenes de municipis del país, per demanar la república. Arran de l'anunci d'abdicació del rei Juan Carlos, molts partits han convocat la ciutadania a protestar davant dels ajuntaments, des de les vuit del vespre. A Barcelona, però, la convocatòria era a la plaça de Catalunya, i és el lloc on ha estat més nombrosa. Tota la part central de la plaça ha quedat plena de gom a gom, amb crits d'independència, moltes estelades i algunes banderes republicanes tricolor. Tant Esquerra Republicana de Catalunya com la Candidatura d'Unitat Popular demanaven de reclamar la república catalana. Esquerra parlava de 'República catalana' mentre que la CUP de 'República dels Països Catalans'. Al cap d'una estona de fer-se la concentració, un grup de manifestants ha baixat per la Via Laietana cap a la plaça Sant Jaume, que s'ha omplert de gom a gom.
A València, hi ha hagut també milers de manifestants que demanaven un referèndum sobre la forma d'estat a la plaça de l'ajuntament. I a la plaça d'Espanya de Palma s'han aplegat uns mil cinc-cents manifestants.