diumenge, 13 de setembre del 2015

SOBRE LA DIADA, LES COSES CLARES.



Els membres d' ESTAT CATALÀ vam estar al matí al Fossar i a la tarda a la Via Lliure de la Meridiana, com tots els partits, entitats i organitzacions independentistes.
L' èxit de la Diada ha fet aixecar moltes veus en contra des de l' unionisme espanyol que no tenen cap raó i per això des d' ESTAT CATALÀ volem fer un comentari perquè quedin clares algunes coses i els unionistes no acabin entabanant a la població com sempre, amb les seves mentides.
La Diada no ha estat mai una "diada de tothom", nosaltres no hem exclòs mai als unionistes de la Diada, mentre ells no s' hi han sentit mai còmodes.
Només cal fer una mica de memòria: Durant molts anys la Diada va estar prohibida, i durant molts anys (també del S. XX, senyors unionistes) el Fossar era un lloc gairebé oblidat i l' estàtua de Rafel Casanova molts anys va ser una corredissa de gent davant les càrregues policials de l' espanyolisme. Més darrerament, els parlaments del Fossar eren vigilats de prop per les furgones policials i els parlaments dels que intervenien eren mirats amb lupa (el darrer el den Xirinacs, processat judicialment el 2002).
Quan acabaven les dictadures del segle XX (i n' hi va haver 3), les manifestacions de l' 11 de setembre eren manifestacions reivindicatives on no hi participava mai el PP, ni el PSOE (encara no hi eren Ciudadanos i Podemos).
Per tant no entabanin al personal, la Diada no ha estat mai de "tothom". Abans va ser prohibida, després reprimida i després consentida com a reducte d' independentistes, però mai els unionistes s' hi van sentir còmodes perquè la reivindicació enfront Espanya no la podien assumir, en ser ells espanyolistes.
És més, alguns dels partits unionistes van proposar de canviar la Diada de l' 11 de setembre al 23 d' abril, per la seva incomoditat per aquesta data.
Que no ens vinguin ara amb mentides sobre que abans "la Diada era de tots" i ara d' uns quants. I menys amb aquests arguments mentiders per canviar la programació de TV3 per "compensar" la transmissió de la Diada. Ells no van voler MAI que fos "de tots".

Començada ja la campanya electoral, ens sorprèn la manca d' arguments de Podemos que no té altre remei que cridar als avantpassats extremenys i andalusos (un etnicisme totalment superat a Catalunya), ens sorprenen els pocs arguments del PSOE (a part dels balls de l' Iceta), també ens sorprèn el cinisme del Ciudadanos amb un aire provocador i sobrat que pretèn dir allò que no arriba a dir el PP (potser són la dreta del PP) i també ens ha sorprès el discurs d' UDC francament semblen repetir el que diu el PP a cada acte.L' unionisme ha demanat arguments, nosaltres encara esperem els seus.