dissabte, 12 d’octubre del 2019

APUNTS DE POLITICA NACIONAL I INTERNACIONAL.

Avui els espanyols cel.lebren la seva festa i la colonització de l' Amèrica Llatina. Un dia estrany amb moltes noticies, algunes d' elles amb indicis del que està passant i passarà...
Ells, el Govern espanyol i la judicatura han marcat el ritme i el temps dels fets i tots hem d' esperar a que treguin una sentència que tots intuim com serà. Però aquesta vegada no hi ha hagut filtracions (tampoc al diari El Mundo) i deixen la sentència per a després de la seva festa. A Barcelona només 10.000 persones, mitja plaça de Catalunya plena i mitja buida (alguns mitjans fins i tot diuen clarament que "l' unionisme espanyol fa figa" a Catalunya), tot i que avui havien de presentar l' enèssima plataforma que ajunta tot el "constitucionalisme espanyolista".
Una mica fluix potser molts es comencen a cansar d' aquesta comèdia, i més en un dia en que no hi ha res a cel.lebrar i el paracaigudista que portava la bandera espanyola s' encasta contra un fanal.
A Espanya continuen molt entretinguts en la sortida del cos de Franco del Valle de los Caidos, pura campanya electoral, si no s' haguessin repetit eleccions espanyoles és dubtós que el PSOE  haguessin posat l' accelerador en aquest punt
El mateix dia que tots els "opinadors " diuen que la condemna serà per "sedició" i no per "rebelió", per tant judicialment, els presos polítics passaran a ser "desordenats"MAI "colpistes" com diuen els unionistes des de fa dos anys i sense esperar la seva sentència.
Mentre ells ens van entretenint amb els seus malabars, nosaltres continuem avançant lentament, malgrat el xantatge, els intents de posar la por al cos i la utilització de tots els portaveus seus (ràdio, tv i premsa) contra els catalans i catalanes. Avui s' ha creat un nou Consell Local per la República Catalana a Arenys de Munt (on ells diuen que va començar la protesta pels referèndums), avui també es publiciten que les marxes per la llibertat estan preparades (molts pobles han fet marxes per la libertat i gairebé tots han triomfat). 


Avui també han passat moltes coses al món, només fem esment de dues: el Govern turc continua bombardant poblacions del Kurdistan occidental (llencen bombes en un altre país i ningú diu res), uns 200.000 desplaçats, gràcies al vist-i-plau nordamericà i europeu a la invasió. I la UE sense cap tipus de criteri ni de política exterior (i si hem de confiar en el nou càrrec de Borrell, més valdrà que marxem de la UE).La UE comença a ser una nau sense rumb, amb una política exterior a mida de cada país dominant d' aquest club.
La segona noticia internacional: la política neoliberal del president de l' Equador ha portat a una forta protesta al carrer que el president Moreno ha resolt de la manera més fàcil i més dictatorial: més policies i més morts (per ara uns 47).
Que trist, un dia on uns pocs celebren un imperi que va desapareixer (afortunadament) i uns altres ens hem de preparar per aturar injusticies i a l' exterior més repressió, més despaçaments, més matances, mentre els que tallen el bacallà econòmic, polític i militar, a nivell mundial continuen amb el cinisme de sempre.

Nosaltres, malgrat tot, continuarem donant suport a la independència d' aquest país, i també d' altres països com el Kurdistan o el respecte a la població equatoriana. I també al referèndum d' independència de Nova Caledònia l' any 2020.