dissabte, 9 de novembre del 2019

SOBRE LA JORNADA DEL 10 DE NOVEMBRE

Abans de res, felicitem als organitzadors dels més de 300 actes que es fan avui a tota Catalunya i a totes les persones que dia rere dia han sortit i surten al carrer a expressar les seves opinions, com hauria de ser en qualsevol país democràtic.
En relació a la jornada de demà, Estat Català volem expressar el nostre pensament:

  Demà hi ha unes votacions a Espanya que ha proposat el Cap del Govern del país veí per a dissimular la crisi espanyola institucional, política i sobretot econòmica. La posició d’ Estat Català històricament sempre ha estat de no col.laborar en mantenir un govern espanyol o un altre, perquè sigui quin sigui el color, els catalans sempre som utilitzats i al final guanyi qui guanyi sempre som els culpables. No cal recordar ara com van acabar els polítics catalans que van intentar canviar coses a Espanya (des de Prim o els Presidents de la 1ª República fins ara).  


Per tant, entenem que són unes eleccions inútils per a nosaltres i totalment prescindibles i no jugarem mai a “apuntalar” governs espanyols.  I menys en aquestes que han estat preparades a mida perquè pugi Vox, una vegada resolts els problemes interns del PP (Aznar-Rajoy) i una vegada s’ha aprofitat al màxim el rendiment d’ aquest partit de laboratori lerrouxista de nom Ciudadanos. Ara només queda competir per veure qui és més espanyol, que és el que ha estat aquesta campanya.

Tots sabem que no avançarem gens en unes urnes posades pel Regne d’ Espanya, el màxim ridícul és que els policies que van atonyinar la gent l’ 1-O per votar, ara volen votar ells demà i el Tribunal Suprem ha ordenat a la Junta Electoral Central que garanteixi que els agents puguin exercir els seus drets !!! Estat Català ens preguntem, què volen canviar a Madrid, si tot “està lligat i ben lligat” ?
Guanyi qui guanyi continuarà el regim del 78 i això que en diuen ´”transició”. Cap dels que guanyi tocarà ni un punt de l’ estructura institucional, política ni econòmica, només petits detalls cosmètics que puguin donar un petit rèdit electoral a curt termini (com la distracció del valle de los caidos).
En el sector independentista, també podem fer moltes crítiques a tots els partits i moltes preguntes, moltes. Només cal veure les ganes amb les que han entrat en una competició per uns diputats que no serviran per a canviar res, ni garanteixen la independència, ni canvis polítics ni econòmics. Estat Català sempre ha estat contra aquesta visió partidista de Catalunya. I encara més, sabent que quan es sapin els resultats el partit guanyador insistirà en aplicar l’ estratègia basca a Catalunya i endurir les actuacions político-judicials-policials.

Critiquem la poca visió de país que han tingut tots, la supeditació als interessos partidistes i no haver pogut ni tan sols fer un grup parlamentari a Espanya. Per totes aquestes raons (i moltes més) entenem que hi ha persones que no van a votar i s’ abstenen, però des d’ Estat Català votarem, malgrat tot.
Votarem per visió de país, com sempre ha fet Estat Català, per un partit independentista (la militància té llibertat de vot). Però que no oblidin mai que no votem per un partit o un altre, votem perquè hi hagi constància que no ens rendim, que no ens considerem perdedors( perquè no hem perdut), votem per a continuar de manera persistent després del 10-N ,votem per l’ 11, el 12... Votem per a consolidar la República Catalana i sobretot per acabar amb l’ autonomisme (ja tocat de mort) i sobretot votem per la gent que creu i que s’ estima aquest país, que surten al carrer, que son empresonats o exiliats i que sapin que no ens rendirem.

LLIBERTAT, INDEPENDÈNCIA, REPÚBLICA CATALANA.