diumenge, 2 d’octubre del 2011

ACTUACIONS CONTRA EL FEIXISME.


Només podem estar contra el feixisme. La història recent ens mostra clarament com actua el feixisme (el partit Estat Català en va ser una de les moltes víctimes de les actuacions feixistes durant el franquisme i el regim de Vichy).
Avui hi ha hagut una actuació a Barcelona contra el feixisme amagat sota la tapadora de Plataforma per Catalunya.

Unes 200 persones, convocades per la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme, s'han aplegat aquest vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on han donat el tret de sortida a una campanya contra Plataforma per Catalunya. També han mostrat el seu descontentament per l'acte de PxC que ha tingut lloc aquest matí al mateix lloc. 'L'objectiu de la concentració és demostrar un rebuig fort i unitari a l'ús d'espais públics per difondre odi i fer créixer el feixisme', ha explicat Iolanda Maurici, portaveu de la plataforma, que aplega una trentena d'entitats, associacions de veïns, partits polítics, col·lectius d'immigrants i sindicats.

Maurici ha criticat que el govern hagi permès que un 'franquista confés' fes arribar el seu missatge d'odi impunement, en referència a la concentració d'aquest matí del partit de Josep Anglada.

L'altre portaveu de la plataforma, David Karvala, ha fet una crida a començar una campanya durant les properes set setmanes per tal d'evitar que Anglada sigui diputat al congrés.

Dos detinguts en la manifestació de migdia

Els mossos d'esquadra han detingut dos manifestants, acusats d'atemptat contra l'autoritat, després de la manifestació antifeixista a Barcelona contra l'acte de PxC. A més, n'ha identificat una cinquantena, que han quedat retinguts entre dos cordons policíacs.

A mig matí, mig miler de manifestants ha sortit pel centre de Barcelona en direcció a la plaça de Sant Jaume, amb consignes com ara 'Fora feixistes de tots els barris' i 'Cap persona és il·legal'. El cordó dels mossos d'esquadra ha impedit que accedissin a la plaça, i la majoria ha continuat protestant als carrers que hi donen accés. Al voltant de la via Laietana s'han produït alguns moments de tensió, la policia ha anat retenint i identificant manifestants i finalment n'ha detingut dos.