dimarts, 11 d’octubre del 2011

LÓPEZ TENA: " NO CREIEM EN EL PACTE FISCAL , PER AIXÒ DEFENSEM LA INDEPENDÈNCIA ..."




El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, va participar en un debat a la Universitat Complutense de Madrid sobre l’encaix de Catalunya a Espanya.

López Tena va exigir a ERC i CIU, partits que abanderen la demanda d’un pacte fiscal amb l’Estat, que siguin clars i no enganyin a la ciutadania. I que si han de defensar un pacte d’aquestes característiques que ho facin atenent a tres premisses: que la Generalitat recapti tots els impostos, taxes i cotitzacions; que sotmetin la proposta a votació en referèndum previ a portar-ho a Madrid i que el govern espanyol només pugui acceptar o negar l’acord català, però no tingui capacitat de negociació. “De totes maneres nosaltres no creiem en aquest pacte, per tant l'única proposta que defensem és la Independència” ha assegurat.

Davant d'un centenar d’alumnes de la Facultat de Ciències Polítiques i de l’Administració, López Tena ha defensat que la única via d’encaix amb l’estat espanyol és la independència. “Per a que els catalans puguem gestionar els nostres diners suposa que cada espanyol ha de deixar de percebre 600 euros l’any en despesa pública” ha declarat. El diputat independentista també ha defensat la immersió lingüística com a mostra de normalitat de país. “A Espanya s’ensenya en español, a Catalunya en català”.

En el debat també ha participat Dolors Montserrat (PP), Daniel Fernandez (PSC), Jordi Jane (CIU), Joan Saura (ICV-EUIA), Joan Tarda (ERC) i Jordi Canyas (C’s).