dimecres, 5 d’octubre del 2011

UN CORREDOR MEDITERRANI QUE TAMBÉ PASSARÀ PER MADRID.


Entenem que els espanyols volen revitalitzar una capital (la seva) que ha d´ésser la més gran i important (econòmicament, políticament, financera, etc, etc,) de tot l´Estat. Entenem que ara estan entestats en tenir una "gran capital" d´un estat que no han sapigut articular mai.
No hi tenim res contra la ciutat de Madrid, però és LA SEVA CAPITAL, nosaltres no hi tenim res a veure (ni volem) amb totes les grans obres, infraestructures per enfortir la SEVA CAPITAL. No tenim res a veure (ni volem finançar) un Corredor Mediterrani que passi per MADRID ¡¡¡
Una ciutat que ja té un aeroport intercontinental amb bons enllaços i és punt de sortida radial de totes les línies de gran velocitat, sense comptar amb que també és un centre financer i econòmic de primer ordre.
Aquest corredor que ens estan venent dóna una altra vegada més força a Madrid, però ens torna a deixar incomunicats a catalans i valencians del sud: Alacant i les comarques del sud estan fora del corredor i València només estarà connectada amb un braç a la línia general.
A veure si ho entenem d´una vegada: a nivell econòmic Barcelona no podrà competir MAI amb Madrid (ens porten molts anys d´avantatge amb inversions)i totes les infraestructures estatals acaben allà. Barcelona no ha d´ésser "la segona ciutat d´Espanya".
Un corredor que es va fer per enfortir la comunicació, el transport i exportacions de les zones mediterrànies HA DE PASSAR PER MADRID. Esperpèntic.

Barcelona només té un futur: si es decideix a ser capital de Catalunya. I només Catalunya pot competir econòmicament amb Madrid. I si en compte de fer un paper de "perdedors" es pot lligar econòmicament Catalunya i el País Valencià o tots els Països Catalans, la balança es desequilibra a favor nostre.
No entenem la posició submissa de Barcelona, de Catalunya o del País Valencià, quan hi tenim molt a guanyar canviant d´orientació.

Us afegim una nota breu sobre l´anomenat "Corredor Mediterrani". Aquesta nota que us pengem a continuació és de Vilaweb:
"La Comissió Europea adoptarà el dia 19 d'octubre la decisió d'incloure el corredor mediterrani com a eix prioritari, segons que ha sabut VilaWeb. Avui al matí l'eurodiputat Ramon Tremosa ha explicat que la documentació de la Comissió així ho avala. Aquesta documentació ha arribat ja a eurodiputats de diversos països i VilaWeb ha confirmat que, tot i que encara poden haver-hi retocs finals, el corredor serà un dels deu eixos prioritaris, amb dues branques: una que anirà per Algesires i Madrid, i una altra que arribarà fins a València però que no continuarà fins a Alacant".