dimecres, 16 de gener del 2013

ELS DEL PSC NO ES MOUEN PER NO FER ENFADAR ELS ESPANYOLS.

A aquestes alçades del procès, i tenint en compte que encara no sabem la convicció real dels que diuen que ens  governen (CiU-ERC), hi ha dos sectors que clarament volen posar pals a les rodes i caldria que s´adonessin que no estan fent cap bé a la majoria de catalans i catalanes.
No parlem del PP i Ciudadanos (aquests faran el possible per impedir directament qualsevol procès per la independència d´aquest país), parlem dels propers a Duran i Lleida (molts li diuen Duran i Espanya) i del PSC-PSOE.

Molt significatives les paraules del nou portaveu del PSC-PSOE (si continuen així val més que retallin i només posin PSOE), des del país veí els agraïran el gest. El que ens vé a dir és que no fem res perquè s´enfadaran els espanyols i podem rebre (la vella retòrica de sempre mentre continuem agenollats):

El PSC demana «no cabrejar» Espanya amb la sobirania catalana

El portaveu dels socialistes, Maurici Lucena, recorda que la "legalitat" és el que mana i mostra el seu suport a Duran i Lleida

Lucena, aquesta tarda als faristols del Parlament Foto: Núria Julià

"Convé no cabrejar amb l'altra persona amb la que has de seure a negociar". Amb aquesta expressió, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha recomanat aquesta tarda des dels faristols del Parlmanet, a CiU, ERC i ICV-EUiA no incloure el concepte “subjecte polític i jurídic de Catalunya” tal i com recullen les Declaracions de Sobirania registrades aquest dilluns al Parlament per aquestes formacions per encetar la negociació amb Espanya.

Lucena ha recordat que a Catalunya “com a qualsevol país civilitzat s'ha de respectar el marc legal vigent”, una condició que segons el dirigent socialista no compleix aquesta terminologia perquè el subjecte de sobirania s'escau a la constitució espanyola i crisparia els ànims de l'Estat espanyol. És en aquest sentit, que el portaveu del PSC a la cambra catalana ha defensat la proposta “legal, constitucional i federal” registrada per la seva formació per l'exercici del dret a decidir prèvia reforma constitucional.

De fet, Lucena ha mostrat el seu suport al líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui ha dit “compartir la seva idea assenyada respecte el text de la declaració” presentada per CiU i ERC."Jo vull votar No a la independència", ha sentenciat Lucena. (extret de Nació Digital).
 
Al mateix temps al fòrum del citat diari digitalm, ens recordàvem això que segueix i que va bé recordar, perquè a vegades la memòria "és fràgil":

  La pasada legislatura 25 diputats del Psc al Congrés què

-voten CONTRA la ratificació del Preàmbul del Estatut
-voten CONTRA la gestió dels aeroports, junt al PP
-voten CONTRA les seleccions nacionals
-voten CONTRA l'ús del català al Congrés
-voten CONTRA l'abolició de les curses de braus a Catalunya
-voten CONTRA la gestió catalana de l'aeroport del Prat
-voten SI la Loapa portuària: que els ports de Barcelona i Tarragona tornin a ser dirigits del tot des de Madrid furtant competències de la Generalitat
-voten CONTRA la dació en pagament junt el PP
-voten NO al Fons de competitivitat (1.450 milions) per Catalunya
-voten CONTRA la disposició adicional 3ª de l’Estatut (900 milions) amb Zapa i Monti de Presidents
-voten SI a la Reforma Constitucional junt amb PSOE i PP
-voten NO a l'Oficialitat del català a Europa
-voten CONTRA la protecció de les llengües minoritàries junt el PP al Parlament europeu

-voten NO al Congrés perque Catalunya no pugui gestionar el 0,7% del IRPF destinats a fins socials
-voten SI a FAVOR del Corredor Central considerant-lo prioritari en CONTRA del Corredor Mediterràni
-voten NO al Congrés i rebutjan derogar el Decret de Nova Planta de 1715 junt el PSOE i PP
-voten NO a transferir a la Generalitat la competència per convocar referèndums junt PP, PSOE, UPyD contra el dret de decidir dels catalans (tant per dir SI com NO)
-els Socialistes rebutjan al Parlament Europeu la proposta per reprovar les paraules d’Alex Vidal-Quadras

-voten NO al Parlament junt el PP contra el consens pel Pacte Fiscal (excepte Ernest Maragall)
-ABSTENCIÓ al Parlament a la Consulta d’Autodeterminació a la pròxima legislatura (excepte Maragall)