dilluns, 7 de gener del 2013

LA CBS S´INTERESSA PER CATALUNYA I PEL BARÇA. .

 L´interès dels mitjans de  comunicació exteriors fa un temps que va en augment. 

Per una part, ens possibilita de continuar endavant i explicar que volem deixar d´escanyar-nos a nosaltres mateixos i per una altra  ens "obliga" a fer les coses bé per ser un referent de canvi de rumb de la Unió Europea: anar canviant el model dels Estats per una veritable Europa dels pobles.

El Barça, com calia, continua paral.lel a l´esdevenir d´aquest poble.

 

El reportatge de la CBS sobre el Barça, el fenomen Messi i la independència

El programa '60 minutes' dedica un ampli reportatge al club i entrevista diversos jugadors i el president
La cadena nord-americana CBS va estrenar en el cèlebre programa '60 minutes' el reportatge 'Lionel Messi i l'ascens del futbol del Barça', en què el periodista Bob Simon s'endinsa en el club, en la Masia, en el vestidor blau-grana i entrevista alguns dels jugadors, com Piqué, Cesc Fàbregas i Messi mateix. El reportatge parla de l'impacte del futbol del Barça, i també de la vinculació amb el catalanisme i la connexió entre el club i el clam independentista actual.

'Barcelona és la capital de Catalunya, que en el mapa és una província d'Espanya. Però molta gent es vol separar d'Espanya i tenir el seu propi estat', diu el reportatge. I afegeix: 'Els jugadors del Barça són els seus soldats'. Simon, entrevistant el president, Sandro Rosell, li demana pel valor representatiu que té el Barça per a molts catalans. I quan Rosell parla de Catalunya com a país, el periodista li fa aquesta observació: 'Però Catalunya és un país que no és a les Nacions Unides'. Rosell respon: 'No encara. Vés a saber'.
El programa ‘60 minutes’, amb una trajectòria de 44 temporades a la graella televisiva de la CBS, es fixa, en clau d’actualitat informativa, en l’èxit esportiu de l’equip de futbol, però també en el model formatiu que caracteritza el club des de fa anys. De fet, la cadena nord-americana destaca especialment que prop del 70% dels jugadors del primer equip del FC Barcelona s’han format en les seves categories inferiors.