dijous, 24 de gener del 2013

Estat Català i la Declaració de Sobirania

Declaració de Sobirania
Estat Català vol manifestar el total suport a la Declaració de Sobirania aprovada avui pel Parlament de Catalunya, un pas històric  en la mesura que el Parlament es reconeix legitimat democràticament per aprovar una Declaració de Sobirania on assumeix que s'ha d'exercir el dret de decidir i que Catalunya és subjecte jurídic i polític.
Valorem molt positivament el gran pas endavant que han fet els autonomistes, independentistes/”gradualistes” i federalistes, quan encara no fa un any apostaven pel pacte fiscal amb Espanya. Després de la vergonyosa sentència del Tribunal constitucional del 2010 contra l’estatut d’autonomia de Catalunya  i davant la desafecció espanyola i la pressió desbordant del clam independentista de més d’un milió i mig de persones d’aquest darrer 11 de setembre, sembla que han optat definitivament per la independència.
L’objectiu pels propers mesos és que la Consulta per la independència de Catalunya tingui el suport majoritari del poble català. En cas que Espanya ens vulgui aturar amb la seva legalitat, esperem que el Parlament de Catalunya tingui la valentia i el coratge polític  per fer una declaració unilateral d’independència.
Estat Català, com ho ha fet sempre en els seus noranta anys d’història, estarà al costat del govern català amb la lluita per la independència de Catalunya.
Països Catalans, 23 de gener del 2013