dijous, 10 de gener del 2013

ESPANYA NO ÉS UN ESTAT VIABLE, CATALUNYA SÍ.

Ahir al programa "Singulars" del C-33 (un programa força interessant que recomanem des de fa temps) vam veure aquesta entrevista que us pengem, dintre la noticia apareguda avui a Nació Digital.
Potser no hi estariem d´acord amb tot (l´ascens d´un tecnòcrata a governar l´Estat espanyol, i altres punts de detall sobre rendibilitat i privatitzacions estratègiques), però és un bon anàlisi de la situació política-econòmica entre Catalunya i Espanya i també entre Catalunya i Europa.
Hi ha moltes xifres, detallades i molt comentades en diferents àmbits, però certes, i la visió des de fora (el Sr. Bordas treballa al Canadà) és important per delimitar això que en diuen els entesos "criteris democràtics" que alguns els tenes i altres no tant.

Bordas: «Espanya no és un estat viable, Catalunya sí»

El conseller principal del govern federal canadenc recorda que l'Estat espanyol té la imatge de "l'incest corporatiu, del nepotisme, del tràfic d'influències"

Poques vegades un alt funcionari d'un govern sentencia amb tanta claredat com ho va fer aquest dimecres Agustí Bordas, al programa Singulars.(CLIQUEU AQUÍ).  Aquest català amb passaport canadenc és llicenciat en Ciències Polítiques i conseller principal del govern federal del Canadà, i desenvolupa tota una explicació de les raons que té Catalunya per ser un estat propi.

De fet, al programa emès aquest dimecres, Bordas assegura que amb xifres a la mà i en el concurs internacional "és viable un futur estat català". En aquest sentit, l'alt funcionari albira que "una Catalunya sobirana està cridada a ser el primer territori europeu en potencial econòmic i estratègic".

Després de referenciar diversos factors com la manca d'inversions de l'Estat a Catalunya, les balances fiscals o el funcionament de l'Estat espanyol Bordas va recordar que "la imatge d'Espanya és la de l'incest corporatiu, del nepotisme, del tràfic d'influències" amb exemples concrets com el cas Urdangarin. Per reblar el clau va esperonar als ciutadans de Catalunya a emprendre el camí de l'estat propi afegint que Espanya "s'espavilaria" amb la independència de Catalunya.