diumenge, 26 de gener de 2014

BURGOS HOMENATJA AL GENERAL QUE VA OCUPAR BARCELONA.

Algunes ciutats espanyoles també fan els seus actes, homenatges, aniversaris, etc. Però cada vegada és més evident que celebren coses totalment oposades a nosaltres.
És evident que no tenim res contra la ciutat de Burgos ni els burgalesos, però constatem que estem homenatjant idees, maneres de veure les coses i d' entendre-les totalment diferents.
No és la primera vegada. Avui, Vilaweb comenta un altre dels "seus" actes i homenatges:


 

Burgos homenatja al general franquista que va ocupar Barcelona

La Fundació Yagüe farà un homenatge al general que dóna nom a l'entitat, Juan Yagüe, a Burgos els mesos d'abril i maig d'enguany, setanta-cinc anys després que el general de l'exèrcit franquista dirigís l'ocupació de Barcelona. La fundació, presidida per la filla del militar franquista María Eugenia, explica que s'ha posat en contacte amb tots els arxius històrics en els que hi ha documentació relacionada amb Yagüe perquè no vol deixar passar cap detall de la seva vida.

L'exposició tindrà documents sobre la trajectòria militar del general, material cartogràfic --plans i mapes relacionats amb les batalles que va dirigir durant la guerra civil--, unes tres-centes fotografies i objectes personals del franquista, com ara uniformes.
L'homenatge portarà el nom de 'Un home i el ressorgir de Burgos. Yagüe'. I no només ensabonarà la figura del general, sinó que vol ser un gresol de l'època durant la qual va estar al capdavant de la VI Regió Militar. La filla del franquista assegura que hi haurà les persones, institucions i col·lecius que van compartir aquells anys amb el general.