dissabte, 18 de gener del 2014

ESTAT CATALÀ, BALLESTER I EL PP.

Finalment, Vicenç Albert Ballester ja té una plaça a Barcelona, lloc on va néixer. La ciutat havia de fer justícia i concretar un lloc per a una decissió que ja havia pres durant la república.
Ha costat molt, no és estrany, alguns partits espanyolistes (unionistes) els fa por que hi hagi una plaça dedicada a una persona que va difondre la bandera estelada. Ballester va ser molt més que el creador i difussor de l' estelada, però els interessa reduïr la seva activitat a la bandera, per a argumentar contra ell.
Tampoc això ens estranya perquè ell no es va considerar mai espanyol i això encara fa nosa (encara que sigui un personatge històric) perquè ells són els "amos" i diuen què ens cal i què no ens cal.  

Patètica va ser la intervenció del PP, argumentant en contra de la plaça que l' estelada havia estat utilitzada per ESTAT CATALÀ.
És veritat que va ser utilitzada per Estat Català i això és història recent de Catalunya i Estat Català és un dels partits històrics d' aquest país.
A partit d' aquí, el que continua són les mentides i les mitges veritats habituals del PP: Estat Català va desfilar amb l´estelada pels carrers de Barcelona. I què? No desfilaven tots els partits i sindicats pels carrers per visualitzar la seva força davant la situació de guerra provocada pel feixisme espanyol? O és que algú té una opinió diferent encara a hores d' ara?
El PP (quanta hipocresia !!) diuen que Estat Català era "nazi". En cap document intern d´Estat Català o extern diu cap militant que és nazi ni feixista. La propaganda de "feixisme" per a Estat Català ha estat molt bona i molts se l' han cregut i tot.
Però, que ens presentin documentació del suposat "nazisme" d´Estat Català als anys trenta.
El que sí no podran negar MAI, és que ESTAT CATALÀ es va posicionar contra el feixisme i contra el cop d´estat des del mateix 18 de juliol de 1936. No podran negar MAI que van morir militants d´ESTAT CATALÀ defensant la república des dels primers dies del cop d´estat feixista. No podran negar MAI que ESTAT CATALÀ va tenir columnes compartides de voluntaris que lluitaven als fronts de guerra. No podran negar MAI que membres de la mateixa direcció del partit van anar a lluitar al front (no es van quedar a la reraguarda a "gestionar"). No podran negar MAI que ESTAT CATALÀ va patir persecució, exili, afusellaments, extermini, per part del feixisme vencedor.
Cal que recordem que militants d' ESTAT CATALÀ van ser fusellats una vegada acabada la guerra? Cal que recordem que molts militants d' ESTAT CATALÀ i membres de la seva direcció van passar pels camps d' Argelers, Bram o el Barcarès? Cal recordar que alguns militants d' ESTAT CATALÀ van morir a mans dels nazis als camps de concentració alemanys o en detencions a França?
Tot això es pot documentar perfectament, mentre el suposat "nazisme" que diu el PP, no es pot documentar i cal dir-ho clar.
Tot això ens ho podriem estalviar i obviar les mentides habituals del PP (i d' altres), però de tant en tant potser cal recordar aquelles parts de la història del nostre poble que ens han manipulat els de sempre. El més greu és que un partit amb fortes implicacions amb el feixisme en la seva fundació acusi altres de "nazis". I tot això per por a què en Ballester tingui una plaça a Barcelona (la seva ciutat) i capital de CATALUNYA.

Avui les noticies deien això (aquesta és de Nació Digital):

      

L'estelada ja és capital

El creador de la bandera ja té una plaça a Barcelona

Quan el consistori ho va aprovar, el PP s'hi va oposar barrejant l'estelada amb el nazisme i "actituds paramilitars"


Acte d'inauguració de la plaça Vicenç Albert Ballester, creador de l'estelada, a Barcelona. Foto: Quico Sallés/Nació Digital.

Acte emotiu aquest dissabte al matí en la dedicatòria d'una plaça al creador de l'estelada, Vicenç Albert Ballester, al centre de Barcelona, a la cruïlla entre el carrer Comerç i el passeig Lluís Companys. Una demanda viva des del 1985 i que ha servit per reivindicar la figura de la persona que va crear la "senyera de combat" per l'alliberament de Catalunya.

L'acte ha estat presidit pel primer tinent d'alcalde, Joaquim Forns, la regidora de CiU Mercè Homs, el regidor d'ERC, Jordi Portabella, així com personalitats com el director del Centre Cultural del Born, Quim Torra, el director de Comunicació del Govern Jordi Cuminal, o el director de Museu d'històrica de Catalunya, Agustí Alcoverro.

Amb aquest acte, la Comissió del Centenari de l'Estelada, nascuda el 2008, posa punt i final a la seva història, "conscients de la contribució feta a que la bandera de la llibertat sigui avui ja visible, massivament, arreu del país".

L'estelada i el nazisme

L'Ajuntament de Barcelona va prendre la decisió de dedicar una placeta a Vicenç Albert Ballester el juliol de l'any passat. Llavors, el PP va criticar durament la decisió per interpretar que l'estelada havia estat l'emblema d'Estat Català, una formació que va acusar de "nazi" i "amb actituds paramilitars".

Mostrant una sèrie de fotocòpies en què es veia una milícia de les Joventuts d'Estat Català de l'època de la República desfilant amb l'estelada, el PP va interpretar que l'estelada és un símbol nazi. Davant d'aquesta comparativa, la regidora convergent Mercè Homs, que havia presentat la proposta, va respondre, visiblement contrariada: "Els únics feixistes que han existit aquí van voler aniquilar el nostre país, van voler silenciar la nostra llengua i van voler fer desaparèixer els nostres símbols. I tothom sap qui són."

Homs, que va acusar el PP de "manipular la història", va recordar també que l'Ajuntament de Barcelona ja havia valorat d'incloure Ballester en el nomenclàtor de la ciutat l'any 1938, però que l'entrada de les tropes franquistes el 1939 ho va estroncar.

El PSC també va votar en contra de la moció, argumentant que el lloc escollit pel consistori no era l'adient, i reivindicant que Pasqual Maragall ja havia recuperat la proposta de la República, sense que el projecte mai no s'acabés de materialitzar.