dimecres, 15 de gener del 2014

INAUGURACIÓ A BARCELONA DE LA PLAÇA VICENÇ ALBERT BALLESTER.

Els companys de 100 anys d' estelada, ens envien una nota recordant que la Comissió que es va encarregar de fer que en Vicenç Albert Ballester tingui una plaça a la seva ciutat, Barcelona, ho va aconseguir (amb el suport de molts i moltes catalans /es) i la inauguració es farà aquest dissabte 18 de gener.
Us informem s' aquest acte, no hi falteu, amb estelades.
Calia el reconéixement a Vicenç Albert Ballester a la ciutat on va néixer. No ha estat fàcil, però calia fer-ho.


Benvolguts,
El proper dissabte 18 de gener l'Ajuntament de Barcelona amb el suport de la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada faran l'acte oficial d'inauguració de la plaça Vicenç Albert Ballester a les 10h. a la confluència del carrer del Comerç amb el passeig de Lluís Companys, al barri de la Ribera, al districte de Ciutat Vella.
L'acte tindrà lloc en l'any del 75è aniversari de la mort d'aquest barceloní, creador de la bandera independentista del triangle i l'estel, coneguda popularment com l'Estelada i servirà de tancament del cicle que van iniciar el 1938 els amics de Ballester, i el 1985 els seus biògrafs, que acordaren amb l'ajuntament de la ciutat la designació d'un vial dedicat a l'editor catalanista.
La Comissió us hi convida especialment també perquè aquest acteserà el darrer que realitzarà en tant que entitat organitzadora dels actes del centenari de l'Estelada iniciats el 2008 i allargats fins avui, any en que es pot dir que s'haurà assolit una demanda històrica del catalanisme polític.
*Per tal de fer una previsió d'assistents us preguem que ens confirmeu breument la vostra assistència a l'acte.
Localització: Plaça situada entre els núm. 2-4-6 del carrer del Comerç, cantonada amb el passeig de Lluís Companys.
Barri de la Ribera, districte de Ciutat Vella – Barcelona
Dia: dissabte 18 de gener
Hora: 10:00h.
Desenvolupament de l'acte:
Descoberta de la placa dedicada a Vicenç Albert Ballester i parlaments a càrrec del Il.lm. Sr. Xavier Trias, alcalde de Barcelona i de l'Il.lma. Sra. Mercè Oms, regidora del districte de Ciutat Vella.
Durant la celebració, la coral "Poble que canta" interpretarà algunes cançons patriòtiques contemporànies de Vicenç Ballester i la cantautora Núria Inglès cantarà un tema amb lletra del propi homenatjat. 
Entre els assistents a la inauguració s'hi espera la presència de diferents personalitats públiques de la societat civil catalana.  

No hi falteu! Omplim la plaça d’estelades!