dimecres, 11 de març de 2015

PXC NO SE' N SURT D' APROFITAR L' ISLAMOFÒBIA.

Avui PxC (amb 2 regidors a la ciutat) no se n' ha sortit en el seu intent d' aprofitar l' islamofòbia i posar un punt de referència racista a nivell estatal a l' Hospitalet de Llobregat.
Aprofitem per penjar l' article de Vilaweb d' avui:


L'organització ultradretana i xenòfoba PEGIDA ha estat encerclada a L'Hospitalet de Llobregat. Però, a diferència del que va passar a la ciutat sueca de Malmö el febrer, ha estat un desplegament descomunal d'antiavalots dels mossos d'esquadra qui els ha encerclat, i no pas els manifestants antifeixistes. Que hi eren, i eren molts més que no pas els manifestants ultres, que no han arribat al centenar. I una altra diferència: PEGIDA no és PEGIDA, és una marca que branda Plataforma per Catalunya, que prova de treure'n rèdit electoral.
A quarts de vuit del vespre a la Rambla de la Marina de L'Hospitalet tot eren mossos d'esquadra, desenes i desenes, fent un perímetre que impedia a ningú, ni tan sols a la premsa, d'acostar-se a un petit espai reservat a la concentració ultra.

I a les vuit els ultres han anat arribant. Des d'una bona estona abans s'havien deixat veure pels carrers adjacents alguns dirigents de Plataforma per Catalunya, com Daniel Ordóñez, el regidor a l'ajuntament de L'Hospitalet. I després s'hi han afegit més individus, exhibint simbologia feixista, alguns de joves tapant-se la cara; d'altres, de mitjana edat, amb alguna pancarta, com una dona que ha mirat de sortir del cordó policíac i anar cap al lloc fins on la policia havia deixat arribar la concentració antifeixista, que ha aplegat uns tres-centes manifestants. El cartell d'aquella dona deia: 'Veïns del Raval, no volem viure en territori musulmà, volem les nostres arrels. La immigració i els sectaris no respecten la llibertat d'expressió'.

Aquest era si fa no fa el missatge. El missatge islamòfob de Plataforma per Catalunya. Ha estat aquest partit que ha fet de portaveu del moviment, fent veure que no tenen a veure amb PEGIDA. Però ells són els qui han portat la gent, i els que han portat la veu. El secretari general de PxC, Robert Hernando, ha fet les declaracions un cop dissolta la concentració, dient que PEGIDA té potencial. Avui se n'ha vist poc. En tot cas, serà el potencial que tingui PxC, que sembla tenir més força a les urnes que no al carrer.

Hernando ha arribat a dir que havien aplegat tres-cents manifestants. N'hi havia mig centenar. Era una concentració escarransida, de tons grisos i marrons, amb creus feixistes i algun crit nazi, amb la lectura d'un manifest que hem sentit de lluny, que ningú no ha escoltat, tan sols els ultres aplegats dins del cercle policíac: uns joves neonazis, gent de PxC, algun nostàlgic franquista i poca cosa més.

I qui són PEGIDA Catalunya? No se sap ben bé. Potser no són ningú. Robert Hernando diu que han vingut a la concentració 'dos o tres' alemanys. I com es diuen? No se sap. Hi ha una tal Montse Bisbal que va fer de portaveu de PEGIDA en la conferència de premsa de dilluns. Es veu que ella sí que és de PEGIDA. Però, tal com apunta el periodista Bertran Cazorla a La Directa, sembla que es tracta realment Montserrat Miñarro Bisbal, vinculada des de fa anys a PxC.

Plataforma per Catalunya s'ha posat avui una disfressa, prova d'agitar la islamofòbia, i mira d'aprofitar una finestra d'oportunitat que va intuir que s'obria arran de l'atemptat contra Charlie Hebdo per a eixamplar la seva base, escampant odi contra l'islam. Potser aquella finestra s'ha tancat. El perill és que se n'obrin més. Però aquest vespre la gent de L'Hospitalet de Llobregat tan sols ha vist una part de la ciutat ocupada per agents antiavalots, un grup d'antifeixistes que ha recorregut el tram entre la Rambla Just Oliveras i la Rambla de Marina, fent soroll, amb lemes com 'no passaran' i 'fora feixistes de tots els barris'. I allà, lluny, si s'hi fixaven, podien albirar una colla d'ultres aïllats, cridant fort sense que ningú no els sentís.