diumenge, 22 de març del 2015

SANCHEZ GORDILLO SOBRE "PODEMOS I EL PROCÈS CATALÀ".

No coincidim gaire amb les perspectives i les opinions dels partits ni dels polítics espanyols encara que siguin "d' esquerres". No és perquè siguin espanyols, sinó perquè tenen una mirada "diferent" de la nostra quan parlen de Catalunya, dels Països Catalans, de la nostra cultura i llengua o senzillament de la gent del nostre país. Són dues visions oposades.
Però hi ha alguns polítics andalusos, gallecs, bascos... als quals tenim un respecte per la seva trajectòria i la seva posició. Ha estat bé que el dia de les eleccions andaluses Nació Digital hagi tret una notícia breu sobre l' històric alcalde de Marinaleda, Sanchez Gordillo.
No us podeu perdre el comentari de Sanchez Gordillo sobre "Podemos": aturarà el procès català. Fa temps que coincidim amb moltes opinions seves i avui, dia d' eleccions, vés per on, també coincidim.


Juan Manuel Sánchez Gordillo, alcalde de Marinaleda. Foto: Adrià Costa

José Manuel Sánchez Gordillo és una llegenda viva de la lluita política i social del camp andalús. Professor d'Història i alcalde de Marinaleda, una república independent de Sevilla, des de les primeres eleccions democràtiques, Sánchez Gordillo continua la seva batalla pel reconeixement de la nació andalusa.

Aquest dissabte a la tarda ha participat a l'assemblea d'aturats del seu municipi en què s'organitzava la setmana cultural i es distribuïen 40 llocs de treball per recollir faves.

Mentre els aturats del poble s'apunten a la llista, Gordillo atén Nació Digital. Coneix l'estat del procés català, al que atorga un adjectiu de "revolucionari més enllà del nacionalisme burgés". També defensa la lluita obrera dels catalans com a part indispensable del procés. Per això veu amb bons ulls les expectatives de la CUP. "Votar per la CUP està molt bé", apunta, bellugant el cap.

L'alcalde Sánchez Gordillo no sap de quina manera pot afectar l'esquerra andalusa el fenomen de Podem. No pot calibrar si aquest diumenge faran molt forat, fins i tot, a Marinaleda. Ara bé, té clar com el partit de Pablo Iglesias pot afectar a Catalunya. "Amb Podem a Catalunya, el govern espanyol s'ha tret un problema de sobre", sentencia el líder camperol. Està convençut que Podem "aturarà el procés català". Això està clar", rebla.