dijous, 5 de juliol del 2012

C.A.C.: CiU i PP, LA PUTA I LA RAMONETA.


El nomenament de Daniel Sirera (PP) com a membre del C.A.C. (Consell Audiovisual de Catalunya) és senzillament esperpèntic. No perque sigui del PP, que intenta col.locar i reciclar els seus a totes les entitats, fundacions i empreses on pugui pactar "cupos".
És la història esperpèntica del PP, el PSOE, CiU, i de quasi tots (excepte SI i C´s).
Malgrat tot això, el que ens sembla més esperpèntic és que el seu partit proposa l´eliminació progressiva de les televisions públiques (començant, evidentment, per  les "autonòmiques"). I què és la TV3 sinò una televisió pública i "autonòmica" ? Farà el sr. Sirera de notari del tancament de la TV3 ?
 
POTSER, ABANS QUE TV 3, CALDRIA TANCAR EL  C.A.C. ? No us sembla ?
 
     

 Per cert, una proposta que també avui ha fet Salvador Cot a Nació Digital:

Sirera, un de tants

Al marge de Solidaritat i Ciutadans, no hi ha cap partit polític en aquest país que tingui la més mínima altura moral per criticar el nomenament de Daniel Sirera com a membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). El CAC, com el Consell de Govern de la CCMA -en versió moderna o antiga- o la pròpia estructura de comandaments dels mitjans públics ha estat, sempre, àmbit de decisió exclusiu dels partits polítics. No hi ha hagut diferències significatives entre les presidències de Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla o Artur Mas.

Però el cinisme permet graus. L'any 2006, quan es va negociar el segon tripartit, ERC va renunciar a l'àrea d'Educació a canvi de controlar els nomenaments de TVC. Tant és així que, invocant aquest acord, Enric Marín va ser nomenat president de la CCMA via decret i passant per sobre d'un dictamen negatiu del Consell de Garanties Estatutàries. El nomenament de Sirera, per contra, només incompleix normes ètiques. De què s'escandalitza ERC, doncs?

Dit això, és urgent TANCAR el CAC. Els partits polítics -o almenys els d'aquí- són genèticament incapaços de fer funcionar res que no es controli per quotes i el CAC només és eficaç si té autoritat moral, a més de capacitat de regular o sancionar. S'han acabat els diners i aquesta menjadora surt massa cara.