diumenge, 8 de juliol de 2012

SENSE MEDALLA PER CÓRRER AMB CATALUNYA

Pels que diuen que la sentència sobre l´esport dels espanyols ens afavorien, aquests "Sky Games"  han servit per a constatar que cap esportista català té cap garantia que pugui pujar a cap podi i rebre medalla si corre amb Catalunya (competeixi o no Espanya en la mateixa especialitat). Més clar, l´aigua. 


El vencedor de la mitja marató als Sky Games, sense medalla per córrer amb Catalunya (Vilaweb)

Jessed Hernàndez, sense medalla · Proclamen guanyador el segon classificat, el japonès Matsumoto
La situació viscuda avui als Sky Games, els jocs dels esports de muntanya, ha estat escandalosa: el corredor Jessed Hernàndez ha guanyat la prova de la mitja marató (Sky Race) però s'ha quedat sense medalla d'or perquè corria amb la selecció catalana, i no té dret a entrar en les classificacions oficials; el primer de la general ha passat a ser el segon, el japonès Dai Matsumoto. I Hernàndez consta tan sols com a primer classificat de la categoria 'open'.Així doncs, després de Matsumoto, guanyador oficial, han quedat classificats el francès Cristophe Bassons i el Veneçolà Adel Ojeda.
Aquesta és la crònica a Twitter de la 'desaparició' de Jessed Hernàndez del primer lloc.
Com s'ha arribat a aquesta situació? Fins ara, els corredors catalans no podien participar en competicions internacionals oficials; només ho podie fer si hi anaven amb la samarreta de la selecció espanyola. Ara, fa poc més d'un mes el Tribunal Constitucional espanyol va resoldre en una sentència que la selecció catalana podia competir en un torneig internacional sempre que no s'enfrontés amb el combinat espanyol. I en aquests Sky Games passa justament això.
Als Sky Games es va crear la modalitat 'open', diferenciada de l'oficial, perquè la selecció catalana pogués participar en les proves, per més que no entrés en les classificacions oficials. Els esportistes reben la dotació econòmica dels premis, però no poden pujar al podi.
Catalunya és una de les primeres potències mundials en els esports de muntanya, i la selecció espanyola convoca molts corredors catalans. Però n'hi ha d'altres que ho fan amb la selecció catalana.
El cas del duatló femení
Diumenge passat va passar quelcom similar; a la categoria femenina de la prova de duatló, les esportistes que van quedar en segona i tercera posició no van poder pujar al podi perquè competien amb la selecció catalana i amb un club privat, respectivament. Esther Hernández, l'esportista que va quedar segona, no va poder pujar al podi perquè competia amb la selecció catalana.
La guanyadora de la prova va ser una altra catalana Núria Picas, que sí que va poder pujar al podi perquè corria amb la selecció espanyola. En declaracions a VilaWeb va dir: 'per optar al títol de campiona del món només tinc una opció: competir amb la selecció espanyola. Sinó, només puc quedar primera de la categoria open perquè en el meu cas, és clar, al dni hi diu que sóc espanyola'.
Picas, campiona del món de marató
Justament Picas ha estat també vencedora avui de la marató de muntanya, per davant de Blanca Serrano i Oihana Kortazar. Picas, tal com va fer quan va guanyar la duatló, ha entrat a la meta lluint una estelada.