dijous, 12 de juliol del 2012

CATALUNYA NO "PROGRESSA A COSTA D´ ANDALUSIA", SINÓ A L´INREVÈS.


Nació Digital va penjar aquesta noticia: per una part ens agrada que, finalment, algú del PSC tanqui aquestes sortides demagògiques que fan els dirigents d´Extremadura i Andalusia quan volen aglutinar més vots.

Per una altra part, entenem els nervis dels dirigents d´algunes "comunitats autònomes" que veuen perillar els ingressos sense condicions que els arriben de fora. Però ells haurien d´haver entès fa anys que:
- la "solidaritat" no és mai obligatòria.
- si és obligatòria com la imposada a Catalunya, ha de tenir uns objectius i uns terminis (no pot ser sense cap criteri conegut i sense cap finalització, ha de tenir data de finalització el projecte).
- també s´ha de tenir en compte l´opinió del "solidari" obligat.
- no s´ha de fer demagògia (que pot ser molt perillós) i dir com es diu a alguns mitjans de comunicació que els catalans/es podem donar gràcies que "Espanya ens matè".
- no es pot omplenar la boca el receptor de la "solidaritat" dia sí i dia també parlant d´igualtat, quan la igualtat entre territoris no existeix.
- demanem als inventors de la "solidaridad interregional" que avaluïn aquest projecte (si és que existeix un projecte) i diguin si ha servit d´alguna cosa als receptors de la "solidaritat".
- i finalment, no cal cap agraïment al "solidari" obligat però, si més no, cal no manipular les dades.
Es pot ser solidari amb qui sigui (i que quedi clar que la crítica la fem als dirigents territorials, mai a la població andalusa o estremenya), però d´aquesta manera NO
Sampere a Griñán: «Andalusia progressa gràcies a Catalunya»
 La diputada Sampere, durant una intervenció al Parlament. Foto: Oriol Campuzano La portaveu d'economia del PSC, Rocío Martínez Sampere, ha carregat fort contra el líder dels socialistes andalusos i president de la Junta de Andalucía, José Antonio Griñán, que aquest diumenge va acusar Catalunya "que vulgui progressar a costa d'Andalusia" amb el pacte fiscal.
 "No sé per què ens hem de sentir interpel·lats -quan parla d'una autonomia que progressa a costa d'Andalusia- perquè més aviat és al revés", ha puntualitzat Martínez-Sampere al seu company socialista del PSOE-A.