dimecres, 11 de juliol del 2012

ELS NORDCATALANS AIXEQUEN ESTELADES. ESPANYA ENS IMPIDEIX AIXECAR-LES A NOSALTRES.

 Estelades al podi: si ets 'espanyola', no n'hi pots portar, si ets 'francesa' sí

La perpinyanesa Maria Geoffroy va alçar-la al podi de la competició de rem · Núria Picas fou amenaçada de sanció, si ho feia amb la selecció espanyola de curses de muntanya
La remadora nord-catalana Maria Geoffroy es va endur la medalla d'or del campionat de França de la modalitat el cap de setmana passat a Mâcon (vídeo de la final). Per celebrar-ho Geoffroy va alçar una imponent estelada des del podi. I no va passar res. Aquest mateix cap de setmana passat la corredora Núria Picas hauria volgut alçar l'estelada al podi dels Sky Games, però l'amenaça de sanció de la federació espanyola de muntanya la va frenar: es va limitar a alçar la bandera quan arribava a la fita, com a primera classificada de la marató de muntanya.


En la celebració de victòries d'algunes seleccions esportives espanyoles, s'hi han pogut veure banderes catalanes --i d'algunes comunitats autònomes diverses; sense anar més lluny, en la celebració de l'última Eurocopa de futbol.
Però és al futbol on hi va haver un dels incidents més sonats. L'agost de l'any passat l'entrenador de la selecció espanyola de futbol sub-19, Ginés Meléndez, va prendre de mala manera la bandera asturiana del jugador Juan Muñiz, i només va permetre que sortissin banderes espanyoles.